Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Cele mai impresionante peisaje din lume...

DESCOPERA ...

 
Pamantul ofera peisaje diferite: unele colorate, cu elemente perfect imbinate si placute ochilor, altele monotone si bizare. Toate sunt insa impresionante si privite drept adevarate minuni ale naturii, pe toate continetele lumii.

 
Jokulsarlon, Islanda
Acesta laguna gazduieste formatiuni de gheata incredibile, atat de curbate incat par sa fi fost valuri, inghetate instantaneu si apoi finisate pana cand au dobandit un luciu albastru, discret.

Laguna se afla la granita dintre mare si zona cu cei mai mari ghetari ai Europei iar, ca rezultat, bucati de gheata se desprind mereu, alunecand pe mare.

Asadar, peisajul se shimba continuu, surprinzanddu-i pe cei care aleg sa reviziteze zona.

 
Canionul Bryce, Statele Unite
Bryce Canyon nu este un canion propriu-zis, ci partea de est a Platoului Paunsaguant. Dupa ce ajungeti insa in zona, acest detaliu devine nesemnificativ.

Peisajele uluitoare se caracterizeaza prin nenumarate “sageti” de piatra rosie, cioplite de vant si apa in milioane de ani.

Datorita cerului extrem de intunecat noaptea si a lipsei totale a poluarii, canionul este o adevarata Mecca pentru astronomii, care organizeaza aici intalniri de cercetare in perioada verii.
 

 

Flaming Cliffs, Desertul Gobi, Mongolia

Aceasta zona desertica si fierbinte, a fost numita Flaming Cliffs (Stanci in Flacari) de catre paleontologul Roy Chapman Andrews, datorita culorii sangerii a stancilor.

Omul de stiinta este de asemenea faimos datorita faptului ca a descoperit un ou de dinosaur in aceasta zona, in anul 1920.

Fiind un ecosistem ostil, format doar din soare, piatra si nisip, este usor sa ne imaginam si in ziua de azi dinozaurii plimbandu-se prin aceasta regiune.
 
 
 

Chott El-Jarid, Tunisia

Unul dintre cele mai intinse lacuri sarate din lume, Chott El-Jarid este de asemenea un fenomen rar in lume, fiind un lac terminal, al carui apa nu ajung niciodata in mare.

In schimb, din cauza ploilor rare si a temperaturilor extrem de ridicate, pe timul verii, apa lacului se evapora complet lasand o suprafata imensa acoperita cu sare.

De asemenea, este cunoscut faptul ca, in perioada cand apa se evapora, vizitatorii veniti sa viziteze acest peisaj unic, pot fi “vrajiti”, astfel incat sa traiasca un adevarat miraj visual, numit  “fata morgana”.

Asadar, in fata vizitatorilor apar tot felul de figure, de la castele pana la persoane.
 
 

 
Perito Moreno Glacier, Argentina
Situat in Muntii Anzi, la granita Argentinei cu Chile, Parcul National Los Glaciares face parte din patrimoniul UNESCO de mai bine de treizeci de ani.

Parcul se remarca prin ghetarii sai, cel mai cunoscut dintre acestia fiind Perito Moreno, faimos datorita miscarii sale ciclice, care il face sa avanseze si sa se retraga alternativ.

Asadar, ca parte a acestui proces, forma ghetarului este modelata mereu si, de asemenea, se produc mici avalanse de gheata, care pornesc din varful sau.

 
  • Curs VALUTAR BNR
    01.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter