Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Circuit romantic Paris 24 Aprilie - 3 Mai 2015

EARLY BOOKING

Circuit romantic la Paris ,Valea Loirei si Elvetia

Nuremberg – Reims – Paris – Fontainbleau – Valea Loirei – Zurich – St Gallen – Innsbruck
Perioada : 24 aprilie – 3 mai 2015

Ziua 1 (Vineri, 24 aprilie 2015): Baia Mare - Nurenberg (1150 km)

Dimineața la 5 se pleacă din Baia Mare pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena – Linz – Nurenberg. Cazare la hotel de 3* în zona Nurenberg.

Ziua 2 (Sâmbătă, 25 aprilie 2015): Nurenberg - Reims – Paris (800 km)

După micul dejun vom face o plimbare prin Nurnberg pentru a vedea Castelul Imperial, Primăria din 1340, Biserica Doamnei Noastre din 1349, Schoner Brunnen – fântâna înaltă de 19 metri sau pe cea din 1555 care reprezintă figura unui ţăran cu două gâşte împroşcând cu apă – emblemă a oraşului. Ne continuăm apoi drumul spre Paris. În timpul dupăamiezei vom face o scurtă oprire la Reims. În minunata catedrală Notre Dame din acest oraş au fost încoronaţi 26 de regi ai Franţei, care nu au uitat că aici a fost botezat în 496 Clovis, primul rege al francilor. Cazare în zona metropolitană Paris la hotel de 2-3*.

Ziua 3 (Duminică, 26 aprilie 2015): Versailles

După micul dejun ne îndreptăm cu RER (trenul regional) spre Versailles. Ludovic al XIV-lea a transformat satul simplu şi micul castel într-o inegalabilă expresie a bogăţiei, privilegiului şi monarhiei absolute. Vom vizita palatul, ne vom plimba prin grădini întocmai ca oaspeţii regelui, vom face o pauză la palatele Trianon şi vom admira satul de vacanţă al reginei Maria Antoaneta. La întoarcere în Paris vom ajunge până la înălţimea de aproape 300 de metri a Turnului Eifeel. Cazare în zona metropolitană Paris la același hotel de 2-3*.

Ziua 4 (Luni, 27 aprilie 2015): Paris

După micul dejun vom începe explorarea „Oraşului luminilor” din Montmartre. După ce vom poposi în faţa pânzelor pictate ale artiştilor din Place du Tartre vom vedea Parisul de pe terasa din faţa Bisericii Sacre Coeur, vom coborâ apoi prin cartierul felinarelor roşii pentru a vedea Moulin Rouge, vom face o pauză în faţa Operei Garnier (opera veche şi elegantă a Parisului) şi o alta pentru odihnă şi reculegere în Basilica La Madeleine în formă de Templu Grec. După o altă plimbare pe Champs Elysees vom lua vaporaşul pentru o croazieră seara pe Sena. Timp liber pentru cină (ieftină) în zona Saint Michel. Cazare în zona metropolitană Paris la acelasi hotel de 2-3*.

Ziua 5 (Marți, 28 aprilie 2015): Paris

Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea prin capitala Franţei. Vom trece pe Ile de la Cite pentru a ne închina în Notre Dame, vom admira florile din piaţa dedicată lor din apropiere, vom da o fugă pe coridoarele nesfârşite ale Luvrului, ne vom odihni in Grădinile Tuileriei, vom trece apoi Sena pentru a vedea mormântul lui Napoleon în Domul Invalizilor şi ne vom relaxa sub razele apusului de soare în cele mai frumoase grădini ale oraşului, Grădinile Luxemburg, care găzduiesc şi Senatul Franţei. Eventual vom cina in cartierul latin din vecinătate, împreună cu studenţii Sorbonei. Pe seară vom face un tur panoramic al capitalei franceze cu autocarul, admirând noul cartier financiar La Defense, Arcul de Triumf, celebrul Champs Elysees, Piata Concorde, Basilica La Madeleine, Luvrul, Notre Dame, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor sub care se odihneşte Napoleon, ca să amintim doar o parte din minunăţiile oraşului de pe Sena. Cazare în zona metropolitană Paris la același hotel de 2-3*.

Ziua 6 (Miercuri, 29 aprilie 2015) Paris – Fontainbleau - Valea Loirei (375 km)

După micul dejun pornim spre Valea Loirei, dar vom trece mai întâi pe la Fontainbleau și pe la Chartres. Castelul vechi de la Fontainbleau a fost construit în secolul al XII-lea, iar capela consacrată de episcopul de Canterbury Thomas Bechet. Actualul castel a fost ridicat de către Francisc I și este unul dintre cele mai mari castele regale din Franța. Construită în secolul al XIII-lea, catedrala din Chartres este considerată cea mai frumoasă, reprezentativă, completă și bine conservată catedrală gotică și a fost trecută pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1979. Pe Valea Loirei vom vedea 2 castele: La Chambord vom vedea din exterior un castel care îmbină arhitectura franceză cu cea renascentistă. La Chenonceaux, cel mai frumos dintre castelele mari, cea mai elegantă dintre toate bijuteriile de pe Valea Loirei, vom afla poveştile Dianei, proprietara castelului şi favorită a lui Henric al II-lea, şi pe cea a soţiei geloase a regelui, Ecaterina de Medici, care nu suporta să vadă atâta perfecţiune în posesia altcuiva. Cazare la hotel Ibis Budget Amboise sau echivalent.

Ziua 7 (Joi, 30 aprilie 2015): Valea Loirei – Mulhouse (650 km)

Mic dejun, apoi plecăm la plimbare prin Amboise. Clos Luce, la 500 de metri de castelul Amboise, este locul unde Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii patru ani din viaţă, la invitaţia patronului şi admiratorului său, regele Francois I. Dupăamiază facem o pauză la Dijon, unde admirăm într-o plimbare pietonală Palatul Ducal și Catedrala. Poate cumpărăm un borcan de muștar de Dijon, cu diferite arome, în borcănele colorate de ceramică. Cazare în Mulhouse la hotel de 2-3*.

Ziua 8 (Vineri, 1 mai 2015) Mulhouse – Zurich - Schaffhausen - St Gallen - Innsbruck (475 km)
După micul dejun vom intra pentru o jumătate de zi în Elveţia, îndreptându-ne spre cea mai mare cascadă din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionantă prin lățimea ei. În Zurich vom păși pe străzile sub care se află tunelurile băncilor elvețiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa – cu un diametru de 8,7 m - sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall. La St. Gallen, oraș fondat în 612 de către călugărul irlandez Gall, vom vedea mănăstirea ridicată în memoria acestiua 100 de ani mai târziu și biserica mănăstirii, care este și catedrala orașului. Colecția bibliotecii mănăstirii este cea mai veche din Elveția, iar sala este una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură ne-religioasă din țară. Cazare în zona Innsbruck la hotel de 2-3*.

Ziua 9 (Sâmbătă, 2 mai 2015) Innsbruck - Baia Mare (1150 km)

După micul dejun vom porni spre casă, nu înainte de a face diverse cumpărături la fabrica Swarovski pentru cei dragi. Sosire acasă în cursul nopţii.

 

Data plecarii

25.04.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

540 EURO

170 EURO

375 EURO

510 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

Tariful include:

 • transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer condiţionat (fără zilele a 3-a și a 4-a), cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

 • 8 nopţi cazare cu mic dejun (franțuzesc) la hoteluri de 3*;

 • asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

 

Tariful nu include:

 • asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 46 lei pe pachet;

 • costurile de transport local în zilele 3 și 4 (aproximativ 10 – 15 Euro);

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

 • Versailles și grădini: 18 Euro, gratuit sub 25 de ani;

 • Turnul Eiffel: 15 Euro;

 • Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormântul lui Napoleon: 7,50 Euro între orele 17.00 – 18.00, gratuit sub 25 de ani;

 • Fontainbleau: 11 Euro (gratuit sub 25 de ani)

 • Chenonceaux: 12,5 Euro (9,50 sub 25 de ani)

 • Clos Luce: 14 Euro (9 sub 18 ani)

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0

Oradea

03:00

Parcare Vulturul

20 euro

Arad

01:00

Centru

25 euro

Tg Mures

00.00

Parcare Poli 2

25 euro

Ludus

01:00

Centru

20 euro

Turda

02:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

03:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

Sebes

00:00

Centru

25 euro

Alba Iulia

00:45

P-ta Consiliului Europei

20 euro

Aiud

01:30

Centru- catedrala

20 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 • 20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 • Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 • La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

 

 • Curs VALUTAR BNR
  02.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter