Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Circuit Turcia (Kusadasi, Istanbul) 15.05 & 02.10.2015

Circuite

TURCIA

sejur KUSADASI & vizite & shopping ISTANBUL

Autocar din CLUJ NAPOCA - ALBA IULIA - SEBES - SIBIU - RAMNICU VALCEA - PITESTI - BUCURESTI Date de plecare: 15.05; 02.10.2015 (9 zile / 8 nopti)

de la 325 euro

 

 

Ziua 1. CLUJ NAPOCA – ALBA IULIA – SEBES – SIBIU – RAMNICU VALCEA – PITESTI – BUCURESTI – GIURGIU – EDIRNE – ECEABAT - CANAKKALE

Plecare din Cluj Napoca la ora 04.00 dimineata. Traversare Romania si Bulgaria. Sosire in Eceabat si transfer cu ferryboat-ul la Canakkale. Cazare.

 

Ziua 2. CANAKKALE – TROIA - IZMIR - KUSADASI

Mic dejun. Vizitam ruinele legendarei cetatii TROIA in care a avut loc razboiul troian. Ne indreptam apoi spre IZMIR - oras asezat pe vatra vechii cetati grecesti Smirna. Dupa numeroase dispute intre Turcia si Grecia, Izmirul intra sub autoritate turceasca in 1922. Astazi este un oras modern cu retele stradale noi, autostrazi si un aeroport. La Izmir s-au nascut Homer si Aristotele Onassis.

Plecare spre KUSADASI si cazare la hotelul ales.

 

Ziua 3 – 6. KUSADASI

Sejur in KUSADASI. Timp liber cu posibilitate de excursii optionale.

 

Ziua 7. KUSADASI – ISTANBUL

Mic dejun. Plecare spre ISTANBUL. Sosire seara. Cazare.

 

Ziua 8. ISTANBUL

Mic dejun. Tur pietonal în centrul istoric al oraşului ISTANBUL - Piaţa Sultanahmet unde vom admira Biserica Aya Sofia - principala clădire bizantină din Istanbul, Moscheea Albastră – cea mai mare şi singura moschee cu şase minarete din Istanbul, Palatul Topkapi - considerat simbolul şi centrul administrativ al Imperiului Otoman, cu multe grădini interioare şi o privelişte superbă asupra Bosforului, Grand Bazar - unul dintre cele mai mari bazaruri acoperite din lume, în care veţi găsi covoare, piele, antichităţi, bijuterii, ceramică, textile, haine, pantofi, dulciuri, etc. Spice Bazar - locul ideal pentru a achiziţiona mirodenii tradiţionale, fructe confiate, nuci, seminţe.

Timp liber pentru cumpărături sau vizită pe cont propriu. Cazare.

 

Ziua 9. ISTANBUL – ROMANIA

Mic deun. Timp liber in ISTANBUL pentru vizite şi shopping individual. Dupa amiaza pornim către ţară, unde vom ajunge a doua zi în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

 

 

 

Euro / persoana

Hotel in KUSADASI

Hotel ALBORA 3*

demipensiune

Hotel ESAT 3*

all inclusive

Hotel GRAND KURDOGLU 4*

demipensiune

all inclusive

Loc in camera dubla

325

375

395

455

Al 3lea adult

310

350

375

435

Single

385

470

495

555

Copil 2-12 ani

275

335

360

420

 

Preturile au fost calculate pentru grup minim 40 persoane.

Pentru grup 35 - 39 persoane se achita un supliment de 25 euro/persoana

Pentru grup 30 - 34 persoane se achita un supliment de 45 euro/persoana

 

Preturile includ:

 • transport cu autocar modern

 • traversare ferryboat Eceabat – Canakkale si retur

 • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 3* in Canakkale

 • 5 nopti cazare cu demipensiune/all inclusive in Kusadasi la hotelul ales

 • 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul

 • vizite conform itinerariu

 • insotitor de grup roman pe tot traseul

 

 

Preturile nu includ:

 • asigurarea Travel (storno + medicala): 46 ron / persoana (optionala dar recomandata – se solicita si se incheie la rezervare)

 • intrari la obiectivele turistice (preturi informative – se achita la fata locului): Cetatea Troia – 15 lire turceşti/persoană; Moschee Albastră – intrare gratuită; Aya Sofia – 25 lire turceşti/persoană; Topkapi – 45 lire turceşti/persoană (Palat) + 15 lire turceşti/persoană (Harem);

 • excursii optionale

 • alte servicii decat cele mentionate

 

EXCURSII OPTIONALE (preturi valabile pentru minim 25 persoane)

 • Orasul Antic Efes si Casa Fecioarei Maria: 25 euro / persoana

 • Pamukkale si Hierapolis: 40 euro / persoana

Preturile la excursiile optionale includ: transport, insotitor de grup roman.

Preturile la excursiile optionale nu includ intrarea la obiectivele turistice, ghid local.

 

Intrari la obiectivele turistice (preturi informative, se achita la fata locului in Lire turcesti):

 • Orasul antic Efes intrare: 20 Lire/ persoana

 • Orasul antic Efes muzeu intrare (in interior): 15 Lire/ persoana

 • Casa Fecioarei Maria: 12.50 Lire/ persoana

 • Pamukkale: 20 Lire intrare/ persoana; 25 Lire intrare/ persoana la piscina cu apa termala + 10 Lire garantie la dulap pentru haine.

Excursie optionala ORASUL ANTIC EFES si CASA FECIOAREI MARIA

 

In orasul antic Efes se viziteaza ruinele bine conservate ale Templului zeiţei Artemis, considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii, amfiteatrului (Teatrul Mare) cu o capacitate de 24.000 de locuri (circa 10 % din populaţia oraşului), biblioteca lui Celsus ridicată în memoria lui Tiberius Iulius Celsus, fost guvernator al provinciei romane Asia, fântâna şi mormântul arhitectului Polios, constructor de apeducte, dar şi două pieţe publice sau o stradă pavată cu marmură, care se întinde pe o lungime de 1,5 kilometri şi pe care se mai văd urmele roţilor de caleşti.

Casa Fecioarei Maria este un loc de pelerinaj unde poposesc zilnic mii de credinciosi pentru a aprinde o lumanare sau a se ruga. Capela a fost construita pe ruinele Casei Sfintei Fecioare. In ultimii ani, s-a conturat o traditie a locului. Pe un panou, fiecare credincios isi scrie o dorinta pe o bucatica de hartie si o lasa acolo, in speranta ca aceasta i se va indeplini. Daca este asa sau nu, puteti descoperi singuri, alegand aceasta excursie la Casa Fecioarei Maria.

 

Excursie optionala PAMUKKALE si HIERAPOLIS

 

Pamukkale - “castelul de bumbac” : fenomen geologic care se prezinta sub forma unor terase de un alb imaculat, mari, presarate cu ochiuri de apa, dispuse ca un amfiteatru.

Hierapolis: a fost construit de regele Pergamului, Eumenes al II-lea. Numele dat asezarii a fost inspirat dupa cel al sotiei sale Hiera si a fost atribuit in onoarea acesteia. Ceea ce a ramas din orasul Hierapolis este inca si astazi deosebit de impresionant. Ruinele Amfiteatrului, cunoscut sub numele de Teatrul lui Hadrian, Agora, Nymphaeum (casa apelor), portile orasului, Templul lui Apollo, biserica bizantina, baile romane si strazile pietruite avand canalizare, sunt dovezi marete ale civilizatiei lumii antice.

 

Hotel ALBORA 3*

http://hotelalbora.com/en/

Situat la 200 m de mare si la 500 m de centrul Kusadasi.

 

Hotel ESAT 3*

www.esathotel.com

Situat in centru Kusadasi, la 600 m de plaja cu nisip.

 

Hotel GRAND KURDOGLU 4*

http://www.kurdogluhotels.com/

Situat la 150 m de mare, langa port si aproape de centru.

Important:

- acte necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei, asigurare medicala

- copiii sub 18 ani care călătoresc doar cu unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al părintelui care nu însoţeşte minorul, obţinut la notariat. Copiii sub 18 ani care călătoresc neînsoţiţi de nici unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinţi, obţinut la notariat, iar adultul însoţitor trebuie să prezinte cazierul judiciar. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

- agenţia îşi rezervă dreptul de a opera modificări în program fără a afecta structura generală a acestuia; conducătorul de grup român îşi rezervă dreptul de a modifica programul în funcţie de anumite situaţii obiective ce pot apare în timpul excursiei

- programul pe zile (ordinea vizitelor sau a cazarilor) poate fi modificata. In functie de anumite situatii speciale se poate schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite.

- clasificarea unitaţilor de cazare si de transport este cea atribuită in mod oficial de autoritatile locale, conform standardelor proprii (check-in la ora 14:00 si check-out la ora 12:00). Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- aşezarea în autocar se va face în ordinea înscrierilor, începand cu bancheta a doua. Locurile se comunică înainte de plecare cu 3 zile.

- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

- termen limita de inscriere: 3 saptamani inainte de inceperea programului.

 

 • Curs VALUTAR BNR
  10.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter