Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Cracovia Regala - 30 Iulie 2015

EARLY BOOKING

CRACOVIA REGALA – CAPITALA CULTURALA EUROPEANA

Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice....Un moment de reculegere se cuvine intr-o scurta vizita la Auschwitz, sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale.

Ziua 1. ROMANIA –– CRACOVIA

Intalnirea grupului cu ghidul dimineata devreme.!! Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume!  Trecem prin Presov. Scurta vizita in renumita statiune Zakopane- timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.  

 

Ziua 2. MINUNATA - CRACOVIA REGALA

Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene, orasul vechi Stare Miasko cu catedrala Sf. Maria (Kosciol Mariacki). Vizita in orasul universitar si optional la muzeul Colegiului Maius.  Vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul “Lista lui Schindler“. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Vizita la cladirea Operei, o capodopera arhitecturala moderna. Seara libera pentru, plimbari individuale sau shopping in cea mai renumita zona comerciala a orasului  “Piata veche”. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.

  Ziua 3. CRACOVIA- WADOWICE - AUSCHWITZ  - CZESTOCHOWA- CRACOVIA

Mic dejun. În cursul dimineții ne oprim la Wadowice  -  locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Casa Memoriala a Sanctitatii Sale si Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia.

Optional vizita la Auschwitz (Oswiecim) si Birkenau, locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al 2-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO.  Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si romi au fost exterminati.

Pornim catre Cestohowa unde  vom vizita Manastirea Jasna Gora,cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aflata pe ruta comerciala ce leaga Cracovia de regiunile vestice ale Poloniei, mica asezare avea sa devina celebri prin intemeierea aici. In 1382. a Manastirii Jasna Gora (Dealul Luminos) de catre printul Wladysiaw Gpolczyk (ducele Ladislau de Opole). Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", numita asa datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Vizita complexului monahal, dupa care ne intoarcem in  Kracovia.

Cazare la hotel 3* in Cracovia. Optional, cina.

 

 Ziua 4. CRACOVIA  – WIELICZKA – ROMANIA

Mic dejun. Ne indreptam apoi  spre cunoscuta salina Wieliczka, cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa această vizită ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptii.  Pauze pe traseu pentru masa si toaleta.    

   

Data plecarii

30.07.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

150  EURO

50  EURO

100 EURO

130 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

 PRETUL INCLUDE:

·         transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale;

·         cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel  3* in Cracovia;

·         ghidaj de specialitate

 

PRETUL NU INCLUDE:

·         Contravaloarea cinelor optionale, cca 10 Euro/zi/persoana

·         Intrarea la  Salina Wieliczka si la Castelul Wawel

Acte necesare calatoriei:  Pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatorie. Copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a   ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar

Prețuri obiective turistice:

Apartamentele de stat : 11  zl (3 Euro)/ copil și 18 zl (4,5 Euro)/ adult

Apartamentele private: 19 zl (5 Euro)/ copil și 25 zl (6 Euro)/ adult

Tezaurul și armurile: 11  zl (3 Euro)/ copil și 18 zl (4,5 Euro)/ adult

Taxa de ghidaj la castelul Wawel: 75 zl (18 Euro) pentru un obiectiv ; 115 zl (30 Euro) pentru 2 obiective pentru grup maxim de 30 de persoane. Apartamentele private pot fi vizitate doar in cadrul unui tur ghidat, cu grup maxim de 10 persoane, taxa de ghidaj fiind inclusă în prețul de intrare.

Mina de sare de la Wieliczka: 31 zl (7 Euro)/ copil și 45 zl (10 Euro)/ adult  plus taxa de ghidaj (obligatorie pentru grupuri) de 245 zl (60 Euro) pe grup de maxim 35 de persoane.

Auschvwitz: 300 zl (75 Euro/ grup ) pentru ghidaj plus 4 zl (1 Euro)/persoana pentru casti pentru grup maxim de 30 de persoane. (ghidajul este obligatoriu pentru grupuri).

Ghidajul se realizează doar în limba engleză. Însoțitorul de grup din România va asigura traducerea în limba română. Acolo unde grupul trebuie divizat, se va apela pentru traducere si la voluntari din grup.

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0

Oradea

03:00

Parcare Vulturul

20 euro

Arad

         01:00

Centru

25 euro

Tg Mures

00.00

Parcare Poli 2

25 euro

Ludus

01:00

Centru

20 euro

Turda

02:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

03:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

Sebes

00:00

Centru

25 euro

Alba Iulia

00:45

P-ta Consiliului Europei

20 euro

Aiud

01:30

Centru- catedrala

20 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

§           pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

§           copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

§           20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§           50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

§           80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

§           100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

§           Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§           Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§           Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§           Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§           Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§           Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§           Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§           Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§            Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§           Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§           Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

§           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

§           La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

  • Curs VALUTAR BNR
    28.03.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter