Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Croatia - Coasta Kvarner 2015

SEJURURI

Riviera KVARNER


Inca din sec. XIX, membrii curtii imperiale de la Viena veneau sa isi petreaca vacantele pe coasta Adriaticii. Golful Kvarner a fost locul ales datorita climatului bland, vegetatiei sub-tropicale, la adapostul muntelui Ucka. Astfel se explica farmecul traditional pe care inca il au statiunile de aici: parcuri, promenade si cladiri maiestuoase. Opatija si Lovran, cele 2 statiuni reprezentative, sunt legate intre ele printr-un drum de-a lungul coastei – Lungo Mare – ce strabate golfuri si satucuri.

Opatija are o plaja betonata amenajata chiar in centrul statiunii, de-a lungul falezei. Promenada si bulevardele marginite de palmieri si magnolii, restaurantele si cafenelele pastreaza inca aerul imperial al vremurilor apuse…
Din zona Kvarner se ajunge foarte usor la Parcul National Plitvice (aprox. 2 ore de condus). Spectaculozitatea acestuia este data de cele 16 lacuri legate prin 92 de cascade si caderi de apa, formate de-a lungul a 40.000 de ani si de depunerile de calcar de pe vegetatia subacvatica. Lacurile sunt populate cu diverse specii de pastravi, iar la suprafata ratele salbatice domina peisajul. Teritoriul parcului este de 200 km², diferenta de nivel dintre primul si ultimul lac fiind de 136 m, iar cea mai mare cadere de apa avand o inaltime de 76 m.

In apropiere se gaseste o alta atractie naturala - Pestera Postojna (in Slovenia), cea mai mare pestera carstica din Europa Centrala, cu un traseu subteran spectaculos si unde puteti vedea o specie foarte rara de salamandra subterana - Proteus anguinus. Drumul cu masina dureaza aproximativ o ora si jumatate.
  • Curs VALUTAR BNR
    06.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter