Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Destinatiile preferate ale iubitorilor dansului

DESCOPERA ...

Dansul reprezinta manifestarea unei culturi, ritmul si savoarea unei tari si, cu siguranta, cea mai potrivita metoda prin care orice turist poate ajunge in inima unui anumit loc, pentru a-l intelege in totalitate. Frobestraveler ne prezinta cele mai interesante destinatii pentru iubitorii dansului.
 
Flamenco: Sevilia, Spania
Dansul este, fara indoiala, oglinda culturii tinuturilor din intreaga lume. Pocnetul violent al mainilor si pasii apasati sunt elemente caracteristice ale dansului flamenco, care impresioneaza necunoscatorii si-i insufletesc pe cei ce-l practica.

Chiar daca multe orase din Spania pretind ca au cei mai pasionati si mai talentati dansatori, se stie ca Sevilia este adevaratul “leagan” al flamenco-ului. In oras exista numeroase scoli de flamenco, precum Taller Flamenco, unde turistii au posibilitatea de a invata pasii si miscarile de baza.

Cele mai frumoase spectacole le puteti vedea la El Arenal, unde biletele se vand de obicei cu mult inainte de eveniment.
 
 
Tango: Buenos Aires, Argentina
Exista tango filipinez si finlandez, insa cel mai cunoscut gen de tango este cel argentinian, asa ca, in inima orasului Buenos Aires, veti gasi cu siguranta cei mai talentati practicanti ai dansului ce odata era interzis.

Datoita unui numar tot mai mare de scoli si admiratori ai tango-ului, acest dans este azi mai popular ca oricand. Cele mai frumoase spectacole pot fi vizionate la El Querandi, un local cu mai bine de 80 de ani de istorie, in timp ce savurati celebra mancare argentiniana.
 
 
Salsa/Merengue: Republica Dominicana
Pe langa plajele fermecatoare si apele albastre si limpezi, zona Caraibelor este recunoscuta, de asemenea, prin dansurile de salsa si merengue. Chiar daca aceste doua stiluri sunt diferite, ele exprima atitudinea si pasiunea celor ce traiesc in regiuni precum Puerto Rico sau Republica Dominicana.

In timp ce merengue se poate dansa doar in pereche, salsa poate se poate dansa si individual. Pentru un spectacol pe masura vizitati La Guacara Taina, un loc mereu plin de localnici si turisti, care arata de ce salsa si merengue se afla printre cele mai apreciate stiluri de dans din lume.
 
 
Bhangra: Londra, Anglia
Melodiile extrem de joviale, insotite de popularitatea mereu in crestere a fenomenului Bollywood, au facut ca dansul Bhangra sa “migreze” in diferite colturi ale lumii.

Un astfel de loc este, cu siguranta, Cobden Club din Londra, unde se poate dansa o versiune mai moderna de Bhangra de doua ori pe saptamana. Localul este unul deosebit de frecventat de impatimiti ai cluburilor, care isi beau tacticos cocktail-urile inainte de a se aventura pe ringul de dans.

Totodata, Cobden Club este recunoscut pentru modul ingenios in care reuseste sa imbine noutatea cu traditia, atat in ceea ce priveste design-ul, cat si muzica.
 
 
 
Vals: Viena, Austria
Valsul imbina gratia si miscarile sofisticate, iar orasul asociat cu acest dans nobil este, fara indoiala, Viena.

La scoala Tanzschule Elmayer oricine poate lua lectii private de vals, pentru a invata pasii de baza, dar si legaturi elegante intre acestia.
 
Samba: Rio de Janeiro, Brazilia
Atmosfera tumultuoasa creata de ascultarea muzicii de samba si defilarea celor ce danseaza pe aceste acorduri este motivul pentru care tot mai multi turisti viziteaza Rio de Janeiro in perioada celebrului Carnaval.

Samba are influente europene (portugheze), africane si sud americane, toate combinandu-se in cel mai popular dans brazilian. Pe langa muzica antrenanta, spectatoriii se mai pot bucura de frumusetea costumelor si de o atmosfera incendiara.
 
 
Hula: Hawaii
Fairmont Orchid, luxosul hotel din Hawaii, isi invita turistii, in fiecare seara, la apus, la un spectacol deosebit al carei atractie principala este dansul traditional hula.

Astfel, in timp ce privesc dansatorii, cei din audienta pot asculta diferite legende si anecdote. Aceasta este o traditie ce a rezistat in timp si care, de-a lungul vremii, a fost folosita in situatii precum intalniri de familie sau ritualuri religioase.

 
  • Curs VALUTAR BNR
    07.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter