Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Echipament

Golf

ECHIPAMENT
          Echipamentul de golf este simplu la prima vedere, dar în realitate deosebit de complex prin marea sa diversitate. În principal se compune din:
 
 • mingi
 • crose
 • bag
 • tee
 • cart sau troliu
 • pantofi speciali
 • manuşă pentru mâna stângă
 • ball-marks
 • periuţă
 • fisă colorată personalizată
           Mingea de golf are particularitatea unică că este acoperită cu un număr de 492-510 gropiţe (dimples). Mingea poate avea două forme constructive:
1. Un miez (core), conţinând o substanţă lichidă sau semisolidă (lichid de cauciuc, polibutadienă lichidă, hytrel moale), în jurul căruia se înfăşoară uniform un strat de fibre elastice (winding). Suprafaţa (cover), cu mici adâncituri concave, este un elastomer foarte rezistent la tăiere şi abraziune.
 
2. Un miez de dimensiune mare, din hytel moale sau polibutadienă solidă, este acoperit cu un înveliş din litiu, surlin sau balata sintetică. Acest tip este recomandat pentru a realiya lovituri pe distanţă mare, având în plus avantajul preciziei unghiului direcţional.
 
Regulamentul prevede folosirea unui număr de max. 14 crose. De regulă acestea sunt: 3 wood-uri (nr.1,3 şi 5), 7 iron-uri (nr.3,4,5,6,7,8 şi 9), 3 wedge-uri (pitch, sand şi loft wedge) şi 1 putter pentru suprafaţa de green.
 
1.Crosele numite wood sau driver sunt folosite la începutul partidei, pentru prima lovitură, fiind capabile să propulseze mingea cât mai departe. Aceeste crose sunt confecţionate din titan sau kevlar, având bulbi cu volum de peste 300 cmc., cu interiorul gol. Centrul de greutate este apropiat de baza plachetei, oferind posibilitatea de control a loviturii. Cozile sunt realizate din carbon-grafit.
 
2. Cele mai solicitate crose, pe parcursul partidei, sunt cele numite iron. Cele numerotate 1,2 şi 3 (lungi) sunt destinate loviturilor lungi, până la 200-230m. Cele numerotate 4, 5 şi 6 (mijlocii) sunt destinate loviturilor cu bolte relativ înalte şi distanţe de 170-190m. În fine, cele scurte, cu numerele 7, 8 şi 9 imprimă mingii o boltă de mare amplitudine, plasând-o fără o rostogolire lungă. Ceea ce diferenţiază aceste crose este unghiul loft (al plachetei) care creşte de la 17° pentru numărul 1 până la 45°; în acelaşi timp cu cât numărul este mai mare sunt mai scurte şi mai grele. Cozile sunt confecţionate din oţel inox, fibră de sticlă, boron întărit cu grafit, titan-grafit, grafit pur sau kevlar. Placheta este realizată dintr-o multitudine de materiale, în proporţii bine determinate: cupru, zinc, titan-oţel, cermet tratat, duraluminiu sau oţel. Unele plachete au o inserţie de wolfram sau pastile de wolfram concentrate în talpa plachetei (bunce).
 
3. Crosele numite wedges sunt asemănătoare iron-urilor dar cu o înclinaţie (unghi loft) mult mai pronunţată, până la 60-66°. Aceast fapt face ca traiectoria mingii să fie foarte înaltă, iar rostogolirea pe sol aproape nulă. Sunt crosele indicate pentru situaţii cu grad ridicat de dificultate, cum ar fi extragerea mingii din bunkere de nisip, din noroi, tufe, mărăciniş, scaieţi sau alte situaţii asemănătoare.
 
4. Putter-ul este destinat loviturii finale, pe suprafaţa de green. Este cea mai scurtă crosă, (80-90cm.) dar şi cea mai grea (440-465gr.). Placheta se confecţionează din materiale grele (oţel, nichel, titan, cupru-zinc). unghiul este în general mic, 0-3°.
 
Sacul purtat de jucător, în care se introduc şi se transportă crosele, este numit bag. Acesta este dotat cu 2-3 buzunare suplimentare, pentru alte accesorii utile. În competiţiile oficiale acesta este purtat de caddy, însoţitorul şi de multe ori sfătuitorul jucătorului.
 
Prima lovitură a platoului este dată întotdeauna de pe un cui din lemn sau plastic (tee), cu cap lăţit, introdus în pământ şi pe care se aşează mingea. Poziţia acestuia este importantă, un tee înalt determinând o lovitură mai înaltă dar pe o distanţă mai scurtă, în schimb un tee apropiat de sol va duce la o traiectorie mai rectilinie, pe o distanţă mai mare. 
 
În jocurile amicale se pot transporta trusele cu ajutorul unui cart sau troliu, un cărucior pliabil din metal uşor, cu două roţi, cu un diametru de 20-30cm. şi o lăţime de 8-10cm., pentru a nu lăsa urme pe sol.
 
Pantofii purtaţi de jucător pot fi consideraţi parte a echipamentului, pentru că au o construcţie specială. Sunt prevăzuţi cu o talpă cu 9-14 crampoane metalice sau de teflon, sau cu rozete cu 6 sau 8 dinţi. Rolul lor este acela de a-l proteja pe jucător împotriva alunecării pe terenuri umezite, oferind şi o poziţie cât mai stabilă în momentul executării unui swing.
 
Mănuşa pentru mâna stângă este un alt acesoriu important pentru jucător. Sunt confecţionate dintr-o piele foarte fină sau o pânză (alwetter) care au rolul de a asigura o priză sigură pe gripul crosei, eliminând senzaţia de alunecare datorată transpiraţiei.
 
Ball-marks desemnează o piesă mică din metal sau plastic, ca o furculiţă cu doi dinţi, folosită pentru nivelarea terenului.
 
Periuţa este folosită pentru curăţirea striurilor de pe placheta crosei, în cazul în care s-au umplut cu pământ
 
Este necesară o fisă colorată, personalizată pentru fiecare jucător, care se pune în locul mingii pentru a marca locul acesteia pe green în cazul în care este ridicată pentru curăţare.
 
 • Curs VALUTAR BNR
  10.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter