Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Excursii in cautarea vampirilor

DESCOPERA ...

 
Tururile organizate in intreaga lume pentru urmarirea pasilor vampirilor contribuie cu siguranta la dezvoltarea imaginatiei cu privire la aceste creaturi ale noptii. Forbestraveler ne prezinta cele mai cunoscute astfel de excursii, de la legendarul castel a lui Dracula, din Romania si pana la vanarea vampirilor din New Orleans.
 
 
Castelul lui Dracula
Transilvania, Romania

Toate miturile cu privire la vampiri isi au radacinile in legenda lui Dracula, prezentata de catre Bram Stokers in romanul sau publicat in anul 1897.

Povestea a fost inspirata de viata lui Vlad Tepes, numit si Vlad Dracul, privit atat cu admiratie cat si cu teroare de catre poporul roman, dupa cum reiese din insemnarile scriitorilor vremii.

Multe dintre locatiile prezentate in cartea lui Stokers pot fi vizitate atat in cadrul unor tururi organizate, cat si pe cont propriu.

Una dintre cele mai autentice locatii este Castelul Bran, la care se adauga Sighisoara - locul in care s-a nascut Dracula - si mormantul sau de la Manastirea Snagov.
 

Tommyknockers & More Bus Tours

Bangor, Maine

Stephen King, maestrul stilului horror, a fost inspirit in cateva dintre romanele sale de Bangor, oras din Maine, statul sau natal, ceea ce a dus la organizarea unui tur in acest loc.

Turul se numeste Tommyknockers and More si ii ghideaza pe turisti in vizita orasului, prin ochii scriitorului si a actiunii romanelor sale.

Astfel, locul de inspiratie pentru romane precum Salem’s Lot este vizitat alaturi de alte monumente care provoaca frica.

 
Haunted History Tours
New Orleans

New Orleans este locul de unde pornesc numeroase zvonuri cu privire la vampiri, unele considerate a fi adevarate, iar altele, pura fictiune.

Turul din New Orleans ii ghideaza pe turisti in Cartierul Francez pentru a vizita locurile asociate creaturilor noptii.

Turul presarat cu elemente distractive se bazeaza pe jurnale, arhive ale orasului si legende care vor parea verosimile pentru oricine le vede.
 
 
Turul Vampirilor din San Francisco
San Francisco, California

Chiar daca San Francisco nu este cunoscut pentru vampirii sai, exista elemente istorice care duc cu gandul la aceste creaturi ale noptii.

Turul ii ghideaza pe turisti in locuri considerate bantuite, pe dealul Knob, care au ramas inradacinate in istoria orasului.

In ciuda acestui aspect, turul este completat de elemente distractive, pentru amuzamentul si buna dispozitie a vizitatorilor.
 
Mormantul unui posibil vampir
Exeter, Rhode Island

Pentru a primi o dovada a existentei vampirilor, cea mai potrivita experienta este vizitarea mormantului legendarei Mercy Lena Brown din Exeter, Rhode Island.

In anul 1883, membrii familiei Brown au inceput sa moara unul cate unul, in mod misterios.

La cateva luni dupa ce a murit si ea, in anul 1892, cadavrul ei a fost dezgropat, gasindu-se o inima care parea ca mai are inca viata.

Nimeni nu stie cu siguranta daca Mercy Lena Brown a fost un adevarat vampir, insa aceasta dovada pare a fi mai mult decat de ajuns. 
  • Curs VALUTAR BNR
    10.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter