Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Grecia -Paste 2015

EARLY BOOKING

Grecia de Paste

 

Belgrad – Skopjie – Meteora – Zakynthos – Olympia – Corint – Atena – Skiatos – Salonic – Mănăstirea Rila

 

Perioada: 11 – 20 aprilie 2015

 

Ziua 1 (Sâmbătă, 11 aprilie 2015): Baia Mare – Belgrad (550 km)

Plecare la 5 dimineata din Baia Mare sau la 6 din Satu Mare (Catedrala Romano- Catolica) pe ruta Satu Mare – Timișoara – Belgrad. Sosire în Belgrad spre amiază. Dupăamiază vizităm cetatea Belgrad aflată la confluența râului Sava cu Dunărea. Prima mentionare a așezării datează din secolul 3 I.C. Se spune că mormântul lui Attila Hunul este sub cetatea Belgrad, iar o certitudine este faptul că Iancu de Hunedoara i-a oprit în 1456 pe otomanii conduși de Mehmed al II-lea Cuceritorul să înainteze spre vest. Slujba de înviere la Biserica Sf. Sava, cea mai mare din Balcani și între primele 10 ca mărime din lume. Cazare în Belgrad (Serbia) la hotel 3*.

 

Ziua 2 (Duminică, 12 aprilie 2015): Belgrad – Skopjie – Katerini (725 km)

După micul dejun plecăm spre Grecia, iar prima oprire va fi în Skopjie, capitala Fostei Republici Yugoslave a Macedoniei. Vom vedea aici fortăreața Kale, podul de piatră peste râul Vardar, ca și statuia lui Justinian cel Mare al Constantinopolului și a Maicii Tereza, ambii născuți aici. Cină și cazare în zona Paralia-Katerini la hotel de 3*.

 

Ziua 3 (Luni, 13 aprilie 2015): Katerini – Meteora – Delfi – Patras (600 km)

Mic dejun, apoi plecăm spre Kalambaka, unde vizităm una dintre mănăstirile cunoscute sub numele Meteora, Mănăstirea Marele Meteor, cea mai mare și mai importantă mănăstire dintre cele 6 care mai functionează astăzi la Meteora. Înainte de a ajunge la Meteora vom face o scurtă oprire pe valea Tempi a râului Pinios, la Mănăstirea Sfintei Paraschievi. După ce vizităm Marele Meteor ne oprim la Zindros sau Zervopoulos, centre de comercializare și confecționare a icoanelor și a altor obiecte de cult religios. De aici vom merge să consultăm Oracolul din Delphi, asemeni lui Alexandru Macedon, care a tras-o de păr pe Pythia până când aceasta i-a prezis că nu poate fi învins. Cazare în Patras la hotel de 2-3*.

 

Ziua 4 (Marți, 14 aprilie 2015): Patras – Zakynthos - Pirgos (150 km)

Mic dejun, apoi plecăm în croazieră spre Zakynthos, unde se vizitează biserica Sf. Dionisos, cele mai frumoase plaje de pe insulă, Grota Albastră și Golfulețul Naufragiului. Cină și cazare în zona Pirgos la hotel de 2-3*.

Ziua 5 (Miercuri, 15 aprilie 2015): Pirgos – Olympia – Micene/ Epidavros - Atena (350 km)

Mic dejun, apoi vizităm Olympia, locul de desfășurare a Jocurilor Olimpice în antichitate. De aici mergem la Mycene, fondat de Perseu, regatul legendarilor Menelaos, Agamenon și Clytemnestra sau la Epidavros pentru a vedea Sanctuarul lui Asklepios și cel mai bine conservat amfiteatru antic grecesc, inițial destinat distrării pacienților. Trecem canalul Corint și ajungem la Atena. Cină și cazare la hotel de 3* în Atena.

Ziua 6 (Joi, 16 aprilie 2015): Atena – Cap Sounio - Atena (150 km)

Mic dejun, apoi vizităm cu ghid local (4 – 5 ore) Atena, inclusiv Acropole (inclus ghidajul cu ghid local, nu și biletul de intrare). După amiază deplasare la Cap Sounio, unde admirăm apusul. Cină și cazare la același hotel de 3* în Atena.

Ziua 7 (Vineri, 17 aprilie 2015): Atena

Mic dejun. Program de vizite fără autocar în Piața Omonia – centrul Atenei cu Politehnica și Muzeul de Arheologie, Piața Syntagma - Parlamentul și Mormântul Soldatului Necunoscut cu schimbarea de gardă, Palatul Prezidențial și Stadionul Olimpic. Timp liber pentru plimbare și cumpărături în Atena. Cină și cazare la același hotel de 3* din Atena.

 

Ziua 8 (Sâmbătă 18 aprilie 2015): Atena – Termophile – Volos – Sf Paraschiva - Platamonas (450 km)

Mic dejun. Oprire la Termophile pentru a vedea bustul lui Leonida – regele Spartei și monumentul bătăliei dintre greci și perși. Croazieră pe Skiatos. Cină și cazare la hotel de 2-3* în zona Paralia-Katerini.

Ziua 9 (Duminică, 19 aprilie 2015): (675 km)

Mic dejun. Tur panoramic la Salonic. Scurtă oprire la mănăstirea Rila (Bulgaria). Cazare la hotel de 2-3* la Veliko Tărnovo (Bulgaria).

Ziua 10 (Luni, 20 aprilie 2015): (800 km)

Mic dejun. Vizităm una dintre bisericile vechi din Arbanași, sat care în 1790 avea casele a 17 familii boierești valahi și în care s-a născut domnitorul Vasile Lupu. Plecare spre casă pe ruta Ruse – Giurgiu – Valea Oltului.

 

 

 

 

Data plecarii

11.04.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

530 EURO

155 EURO

365 EURO

500 EURO

 

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

Tariful include:

 • transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer condiţionat (fără ziua a 7-a), cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

 • 9 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*;

 • 7 cine

 • asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România și ghid local o jumătate de zi la Atena.

 • Croaziera Skiatos

 • Croaziera Zakintos

 

Tariful nu include:

 • asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 46 lei pe pachet;

 • eventuale costuri de transport local în ziua 7;

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

 • Mănăstirea Marele Meteor: 3 Euro

 • Oracolul din Delfi: 6 Euro (3 redus) sau împreună cu muzeul 9 Euro (5 redus)

 • Siturile de la Olympya – 6 Euro (3 redus); Mycene – 8 Euro (4 redus); Epidavros – 6 Euro (3 redus)

 • Acropole în Atena:12 Euro (6 redus) (se vizitează cu ghidul local)

 • Arbanași: 3 Euro

 

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0 euro

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0 euro

Oradea

08:30

Parcare Vulturul

0 euro

Arad

10:30

Lukoil iesire spre Timisoara

0 euro

Timisoara

11:30

Gara

0 euro

Tg Mures

04.00

Parcare Poli 2

20 euro

Ludus

04:30

Centru

20 euro

Turda

05:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

06:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 • 20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 • Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 • La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

 

 • Curs VALUTAR BNR
  10.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter