Descopera placerea de a calatori ...

 

Iordania - Siria iaran 2010

Circuit IORDANIA – SIRIA
AMMAN – MADABA – Muntele NEBO – MAREA MOARTA – PETRA – WADI RUM – JERASH –
BOSRA – DAMASC – PALMYRA – ALEPPO – HAMA – APAMIA – DAMASC
 
Date de plecare:
06.10; 10.11, 01.12, 24.12.2009 & 26.01, 23.02, 30.03, 20.04.2010
Pret: 1289 euro / persoana (in camera dubla)
      
 
Ziua 1. Intalnire cu reprezentantul Calibra in aeroportul din Otopeni. Decolare din Bucuresti; sosire in Ammansi transfer la hotel. Cazare in Amman.
 
Ziua 2. După micul dejun plecare spre Madaba unde se viziteaza Biserica Sf Gheorghe, parcul arheologic cu sala lui Hippolytus, Biserica Fecioarei Maria impreuna cu Biserica Apostolilor.  Oraşul biblic Madaba este celebru în special datorită „hărţii Madaba” care se găseşte în biserica Sf. Gheorghe. Harta este alcătuită din 2 milioane de piese de mozaic şi datează din anul 560 D.C. Pe această hartă sunt indicate Nilul, Marea Moartă şi Ierusalimul cu Biserica Sfântului Mormânt. Se continua apoi calatoria spre Muntele Nebo - cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. De asemenea, se presupune că aici se află mormântul lui Moise. Se viziteaza Biserica Memoriala a lui Moise si celebra panorama a Marii Moarte si a Ierusalimului. Plecare apoi spre Marea Moarta. Timp liber pentru baie. Intoarcere in Amman; cina si cazare.
 
Ziua 3.Mic dejun. Vizite în Amman: Citadela, Amfiteatrul Roman, Forumul si Odeonul, Fantana Nymphaeum, Muzeul de Arheologie, Piata Hashemita, Moscheea Regelui Hussein si cea a lui Abdulah (exterior). Se viziteaza apoi Desert Castles. Cina si cazare în Amman.
 
Ziua 4. Mic dejun. Deplasare spre Petra si vizitarea “oraşului pierdut” Petra cu fascinantele faţade sculptate în piatră. Cea mai mare atracţie turistică a Iordaniei este cetatea Petra, un important vestigiu din perioada Regatului nabateean. Săpat în piatră roz, Petra este cunoscut şi sub denumirea de „Red Rose” şi nu este încă descoperit în totalitate. Petra este genul de oraş care de obicei există doar în imaginaţie. Oraşul a fost „uitat” timp de 1000 ani şi a fost redescoperit în anul 1812. Situat într-un canion adânc, accesul în oraş se face prin speldidul defileu colorat în 11 nuanţenaturale.  Se viziteaza: defilleul Siq, Tezaurul (Al Khazneh), strada fatadelor, mormintele nabateene, teatrul roman, biserica bizantină, strada coloanelor, Nymphaeum, Marele Templu, Templul Leilor inaripati, Qasr Al Bint, Mormantul Leului, locul sacrificiului, mormantul soldatului triclinium. Se pot urca cele 750 trepte până la Mănăstirea Al Deir. Cina si cazare în Petra
 
Ziua 5.După micul dejun plecare spre Amman. Pe traseu se viziteaza deşertul Wadi Rum, care are câteva din cele mai spectaculoase peisaje din lume. Este o vale foarte întinsă, bătută de vânt şi furtuni de nisip care au săpat în rocă diferite forme. Lawrence al Arabiei a petrecut aici câtva timp în perioada luptelor cu otomanii. Plimbare de aprox. 2 ore cu Jeepul în deşertul Wadi Rum. Sosire în Amman; cina şi cazare.
 
Ziua 6. După micul dejun plecare spre Jerash - unul dintre cele mai bine păstrate oraşe romane ale Decapolisului – cel mai bun exemplu de oraş roman provincial. Aici se viziteaza Arcul lui Hadrian, Hipodromul, Forumul cu cele 56 coloane ionice, Templul lui Zeus, Teatrul sudic, Cardo Maximus, Nymphaeum, Templul lui Artemis, Teatrul Nordic. Plecare apoi spre Siria. Oprire in Bosra - anticul oras roman, capitala Provinciei Arabia (106 d. Hr), in perioada Imparatului Roman Traian. Se viziteazaTeatrul Roman cu 15.000 locuri si orasul vechi. Cina si cazare Damasc.
 
Ziua 7. Mic dejun. Jumatate de zi tur de oras Damasc pentru a vizita partea veche a orasului: Muzeul National, moscheea Omayyad, Mausoleul lui Saladin, Palatul Azem, Via Recta cu capela Sf. Pavel (care s-a crestinizat la Damasc) si capela lui Ananias (Sharia Hanania) unul dintre primii discipoli ai lui Hristos. Plecare spre Palmyra - cel mai cunoscut site arheologoc din Siria. Cina si cazare.
 
Ziua 8. Dupa micul dejun. Vizitarea splendidului oras roman Palmyra, care in perioada Imparatului Caracala era ridicat la rangul de "Colonie romana". Amplasat intr-o oaza cu doua izvoare, din desertul sirian pe drumul caravanelor dintre Damasc si Eufrat, orasul a cunoscut o perioada de inflorire datorita legaturilor comerciale cu Drumul Matasii. Vom vizita: Kaings, Tower Tomb, Amfiteatrul, Agora, Baths, Colonnade, Arcul de Triumph, Muzeul, Templul Zeului Baal, Tetrapylon si Teatrul Antic. Plecare spre Hama, localitate cu o istorie care dateaza de 2.000 de ani si care prezinta numeroase puncte de interes istoric: Cetatea, Palatul Azem, resedinta guvernatorului din perioada otomana (vizita), An Nuri Moschee, construita de unchiul lui Saladin, Nur - al Din., Roman Norias - impresionantele roti de apa care se foloseau din perioada bizantina la umplerea canalelor pentru irigatii. Cina si cazare in Aleppo.
 
Ziua 9. Mic dejun. Dimineata vizita la citadela St. Simion. Intoarcere in Aleppo si vizite: Moscheea Omayyad, bazarul vechi, muzeul, citadela, catedrala armeana a celor 40 de martiri. Cina si cazare Aleppo.
 
Ziua 10. Mic dejun. Vizite Apamia – fondata de Seleucos in sec II i.hr. Vizitarea castelului Krak Des Chavaliers (Castelul Cruciatilor), construit in perioada evului mediu, o mare atractie turistica din Siria, unul dintre cele mai bine pastrate castele cruciate. Se continua vizitele cu Maaloula cu ruine de manastiri si biserici crestine, singurul loc din lume unde se mai vorbeste limba Aramaica, cea vorbita de Isus Hristos. Turul se incheie cu o frumoasa vedere panoramica asupra muntilor Kasion. Cina si cazare Damasc.
 
Ziua 11.Transfer la la aeroport. Decolare din Damasc si sosire in Bucuresti.
 
Date de plecare: 06.10; 10.11, 01.12, 24.12.2009 & 26.01, 23.02, 30.03, 20.04.2010
Pret: 1289 euro / persoana (in camera dubla)
Supliment single: 290 euro
Reducere a 3-a persoana in camera (adult sau copil): - 50 euro
 
 
 
Preturile sunt exprimate in EURO si includ:
- transport avion Bucuresti –Amman / Damasc – Bucuresti (cu escala)
- 10 nopti  cazare la hoteluri 3*+ / 4* conform program; cu 9 mic dejunuri si 9 cine la hotel
- viza colectiva pentru Iordania (se acorda doar grupurilor mai mari de 5 persoane)
- transport autocar / minibus modern cu aer conditionat conform program
- intrari la obiectivele mentionate in program
- scurta plimbare cu calul in Petra
- plimbarea cu Jeepul in desertul Wadi Rum (aprox 2 ore)
- ghid local si insotitor de grup roman
Preturile NU includ:
- taxa de aeroport: 155 euro / pers (se achita la agentie);
- taxa intrare / iesire Iordania si Siria: 30 euro/pers - se achita la agentie;
- bacsisuri obligatorii pentru Iordania & Siria: aprox. 25 euro/pers (se achita la fata locului ghidului / reprezentantului agentiei locale).
- asigurarea medicala (aprox. 30 lei / pers)
- asigurarea storno (1,5% din pretul total – optionala dar recomandata, se incheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
- supliment Craciun / Revelion / Paste
 
Preturile sunt valabile pentru un grup minim de 15 persoane. Daca grupul este mai mic pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Supliment grup 10 – 14 persoane: 180 euro/persoana
TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data de plecare, cand se depun documentele pentru obtinerea vizelor colective.

ATENTIE!!! IMPORTANT!!!
·   Persoanele (turistii) care au in pasaport stampila de Israel sau Taba NU PRIMESC VIZA DE INTRARE IN SIRIA. In acest sens se RECOMANDA SCHIMBAREA PASAPORTULUI.
·   Documentele necesare călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii (pentru vize, numai copii color scanate si transmise pe e-mail), formular completat (se primeste de la agentie)şi asigurare medicală.
·   Programul pe zile (ordinea vizitelor sau a cazarilor) poate fi modificata. In functie de anumite situatii speciale, se poate schimba ordinea vizitarii unor obiectove sau inlocui partial unele vizite .
·   Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să parăsească teritoriul propriu. Agentia Calibra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in tarile vizitate si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricaui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei.
·   Copiii sub 18 ani care călătoresc doar cu unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al părintelui care nu însoţeşte minorul, obţinut la notariat. Copiii sub 18 ani care călătoresc neînsoţiţi de nici unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinţi, obţinut la notariat, iar adultul însoţitor trebuie să prezinte cazierul judiciar.
·   Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica
·   Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea atribuită de autorităţile locale.
·   Contravaloarea taxelor (de aeroport, viza, etc) pot suferi modificari pana la data plecarii
·   In cazul sosirilor tarzii / plecarilor devreme, cina / micul dejun se vor servi la pachet (in limita posibilitatilor hotelurilor si cu anuntarea prealabila a receptiei)
·    Pentru pauza rezervata mesei de pranz, se va asigura oprirea numai in limita posibilitatilor de timp si spatiu adecvat.
 
 
Orar de zbor informativ (ore locale):
Bucuresti 19.20 – 20.45 Istanbul 23.40 – Amman 01.50 (Turkish Airlines)
Damasc 03.50 – 06.00 Istanbul 08.20 – Bucuresti 09.45 (Turkish Airlines.)
sau
Bucuresti 16.10 – 16.25 Budapesta 23.05 – Amman 03.20 (Malev)
Damasc 04.00 – 06.15 Budapesta 07.40 – Bucuresti 10.05 (Malev)
Compania aeriană poate modifica orarul de zbor. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
 
  • Curs VALUTAR BNR
    02.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter