Descopera placerea de a calatori ...

 

Israel "Leaganul religiilor" - CRACIUN

ISRAEL „Leaganul Religiilor”: CRACIUN
Plecare:  21.12.2009
 
 
Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv - Jerusalem
Intalnire cu reprezentantul Calibra in aeroportul din Otopeni, la plecari internationale langa statuie. Decolare din Bucuresti; sosire in aeroportul din Tel Aviv. Transfer la hotel in Jerusalem. Cina si cazare.
 
Ziua 2. Jerusalem – Bethlehem - Jerusalem
Dupa micul dejun, incepem ziua cu o privire panoramica asupra Ierusalimului de pe Muntele Maslinilor (locul Inaltarii Mantuitorului). Vom vizita apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit (locul de unde Domnul Isus privind Cetatea Jerusalemului a prezis “pustiirea” ei). Continuam vizita cu Biserica Natiunilor (care adoposteste piatra pe care s-a rugat Isus inaintea patimilor)si Gradina Ghetsimani (unde se pot vedea maslini care au fost martorii trecerii Domnului pe acolo)si Grota Ghetsimani. Urmeaza o plimbare pe Cardo Jerusalemului in directia Muntelui Sion pentru a vizita Mormantul Regelui David si Foisorul unde a avut loc "Cina cea de Taina". Apoi vom calatori cu autocarul pana in orasul Betlehem - locul unde Domnul Isus s-a nascut. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului (ridicata pestre grota si ieslea unde s-a nascut Isus), Piata Ieslei (Mager) si campul pastorilor evrei unde acestia au fost anuntati de nasterea lui Isus. Intoarcere in Jerusalem pentru cina si cazare.
 
Ziua 3. Jerusalem – Marea Moarta - Qumran – Ierihon - Jerusalem
Mic dejun. Plecare spre Marea Moarta, travesand desertul Iudaic. Sosire la Marea Moarta – timp liber pentru relaxare (posibilitate de cumparaturi la magazinul de cosmetice cu produse pe baza de minerale din Marea Moarta), dupa care trecem pe langa Qumran, locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Incheiem ziua cu o vizita la Ierihon, cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afla Manastirea Tentatiei Domnului, unde Domnul Isus s-a luptat cu tentatiile Satanei (optional: transfer cu telecabina si vizitarea manastirii: aprox. 15 usd/persoana – se achita la fata locului). Seara ne intoarcem la hotel in Jerusalem pentru cina si cazare.
 
Ziua 4. Jerusalem
Dupa micul dejun, incepem excursia noastra de la Poarta Leilor a Orasului Vechi prin a vizita Zidul Plangerii de unde vom urca pe Muntele Moriah – locul unde se afla “Dome of the Rock”. Vom continua traseul pe Via Dolorosa (drumul crucii) pana la Biserica Sfantului Mormant (Golgota, Piatra Ungerii, Biserica Invierii, locul unde a fost descoperita Sfanta Cruce, Capela Sfantului Mormant, Icoana Facatoare de Minuni). Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.
 
Ziua 5. Jerusalem - Raul Iordan – Marea Galilee - Tabgha - Capernaum
Mic dejun. Calatorie de a lungul vaii Iordanului spre Marea Galileii vizitand locul unde Domnul Isus a fost botezat de catre Ioan Botezatorul in raul Iordan (Yardenit). Pe malul Marii Galileii vedem Muntele Fericirii cu panorama spre Capernaum si Tabgha. Vizitam Biserica Multiplicarii unde Domnul Isus a savarsit minunea inmultirii painilor si casa Sfantului Petru (Capernaum). Urmeaza o plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii. Cina si cazare in Galileea (Nazareth / Tiberias).
 
Ziua 6. Cana Galileii – Nazareth - Muntele Tabor
Mic dejun. Dimineata vizitam Cana Galileii cu biserica unde Domnul Isus a savarsit primul sau miracol transformand apa in vin. De la Cana ne indreptam spre Nazareth unde Domnul Isus a copilarit si a trait cu Iosef si Maria. Vom vizita apoi Biserica Sfantei Fecioare Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Dupa amiaza ne indreptam spre Muntele Tabor, locul transfigurarii Domnului. Intoarcere pentru cina si cazare in Galileea (Nazareth / Tiberias).
 
Ziua 7. Muntele Carmel – Haifa – Caesarea – Jaffa – Tel Aviv
Dupa micul dejun ne intreptam spre Muntele Carmel, locul unde a avut loc lupta dintre preotii lui Baal si profetul Ilie. Plecare apoi spre Haifa pentu a vedea minunatele gradini Baha’s. Continuam drumul spre Caesarea, orasul port antic construit de regele Irod, unde vom vedea apeductul roman (optional se viziteaza orasul roman cu teatrul si hipodromul ramase din sec II si orasul cruciat: aprox. 5 euro/persoana – se achita la fata locului). Scurta vizita in Jaffa apoi transfer la aeroportul din Tel Aviv si decolare.
 
 
In seara de Craciun se va pleca la Bethlehem pentru slujba care va avea loc in Biserica Nasterii Domnului.
 
Date de plecare / Categorie hoteluri
Pret in euro / persoana
(loc in camera dubla)
Hoteluri 3*
660 euro
Hoteluri 4*
710 euro
 
Supliment camera single: + 190 euro
Reducere al 3-lea adult in camera: - 15 euro
Reducere copil 2 – 12 ani (in camera cu 2 adulti): - 25 euro
Preturile pentru copii sunt valabile doar in cazul in care acestia se cazeaza cu 2 adulti in camera.
 
 
Preturile sunt exprimate in EURO si includ:
-          bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
-          6 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri 3* sau 4*
-          transport local cu autocar modern
-          vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
-          excursie cu vaporasul pe Marea Galileii
-          ghid in limba romana pe tot parcursul programului si ghid local
 
Preturile NU includ:
-          taxe de aeroport (120 euro/pers – obligatorie, se achita la agentie)
-          bacsisuri (30 euro/persoana – obligatorii, se achita la agentie)
-          asigurarea storno (1,5% din pretul total – optionala dar recomandata)
-          asigurarea medicala (aprox. 23 ron - obligatorie)
-          cine festive, excursii sau vizite optionale
-          bauturile alcoolice sau racoritoare la mese, cheltuieli personale (telefon, minibar etc)
 
 
Observaţii:
·    Documentele necesare călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii şi asigurare medicală.
·    Programul pe zile - ordinea vizitelor/cazarlor - pot fi modificate, cu pastrarea integrala a vizitelor mentionate in program.
·    In prima zi, in cazul sosirii tarzii, cina va fi servita sub forma de platour rece
·    Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să parăsească teritoriul propriu. Agentia Calibra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricaui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
·    Copiii sub 18 ani care călătoresc doar cu unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al părintelui care nu însoţeşte minorul, obţinut la notariat. Copiii sub 18 ani care călătoresc neînsoţiţi de nici unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinţi, obţinut la notariat, iar adultul însoţitor trebuie să prezinte cazierul judiciar.
·    Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
·    Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa pe loc direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
·    Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea atribuită de autorităţile locale.
·    Contravaloarea taxelor de aeroport poate suferi modificari pana la data plecarii
 
GRUP MINIM: 25 PERSOANE.
*Pentru grup 20 - 24 persoane tariful se majoreaza cu 30 Euro/pers.
 
Compania aeriana: Elal. Orar de zbor informativ (ore locale):
21.12.2009: OTP 11.15 - TLV 13.50 (LY574)
27.12.2009: TLV 19.30 - OTP 22.25 (LY571)

  • Curs VALUTAR BNR
    04.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter