Descopera placerea de a calatori ...

 

Israel "Leaganul religiilor" - de Boboteaza, zbor din Cluj

BOBOTEAZA in ISRAEL „Leaganul Religiilor”
 
Plecare: 4 Ianuarie 2010
 
 
 
 
Ziua 1 (04.01.2010). Cluj - Bucuresti – Tel Aviv - Galileea
Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul din Cluj Napoca. Decolare (escala Bucuresti); sosire in aeroportul din Tel Aviv. Transfer la hotel in Galileea (Tiberias sau Nazareth), cina si cazare.
 
Ziua 2 (05.01.2010). Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor
Mic dejun. Dimineata vizitam Cana Galileii - biserica unde Domnul Isus a savarsit primul sau miracol transformand apa in vin. De la Cana ne indreptam spre Nazareth unde Domnul Isus a copilarit si a trait cu Iosef si Maria. Vom vizita apoi Biserica Sfantei Fecioare Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Dupa amiaza ne indreptam spre Muntele Tabor, locul transfigurarii Domnului (optional: aprox 5 euro/persoana pt taxi). Intoarcere in Galileea (Tiberias sau Nazareth). pentru cina si cazare
 
Ziua 3 (06.01.2010). Tiberias – Raul Iordan – Tabgha - Capernaum – Galileea
Dupa micul dejun calatorim de a lungul vaii Iordanului spre Marea Galileii vizitand locul unde Isus a fost botezat de catre Ioan Botezatorul in raul Iordan (Yardenit). Pe malul Marii Galileii vizitam Muntele Fericirii cu panorama spre Tabgha si Capernaum. Vizitam Biserica Multiplicarii unde Domnul Isus a savarsit minunea inmultirii painilor, ruinele casei Sfantului Petru si vechea sinagoga. Plecare spre Jerusalem. Cina si cazare.
 
Ziua 4 (07.01.2010).  Haifa – Caesarea-Jaffa-Jerusalem
Mic dejun. Dimineata se viziteaza Muntele Carmel, locul unde a avut loc lupta dintre preotii lui Baal si profetul Ilie. In Haifa admiram minunatele gradini Baha’s. Continuam cu Cesarea, orasul pont antic contruit de regele Irod, unde vom vedea apeductul roman. Continuam calatoria spre Jaffa apoi ne indreptam spre Jerusalem pentru cina si cazare.
 
Ziua 5 (08.01.2010). Jerusalem – Betlehem - Jerusalem
Dupa micul dejun, incepem ziua cu o privire panoramica asupra Ierusalimului de pe Muntele Maslinilor. Vom vizita apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit, unde Domnul Isus a plans soarta Ierusalimului. Vom calatori cu autocarul pana in orasul Betlehem - locul unde Domnul Isus s-a nascut. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului, Piata Ieslei (Mager) si campul pastorilor evrei unde acestia au fost anuntati de nasterea lui Mesia. Intoarcerea in Jerusalem pentru cina si cazare.
 
 
 
Ziua 6 (09.01.2010). Jerusalem – Marea Moarta - Qumran – Ierihon - Jerusalem
Mic dejun. Plecare spre Marea Moarta, travesand desertul Iudaic. Sosire la Marea Moarta – timp liber pentru baie si relaxare, dupa care trecem pe langa Qumran, locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Incheiem ziua cu o vizita la Ierihon, cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afla Manastirea Tentatiei Domnului, unde Domnul Isus s-a luptat cu tentatiile Satanei (optional transfer cu telecabina si vizitarea manastirii: aprox. 15 usd/persoana – se achita la fata locului). Seara cina si cazare in Jerusalem.
 
Ziua 7 (10.01.2010). Jerusalem
Dupa micul dejun, se viziteaza Zidul Plangerii de unde vom urca pe Muntele Moriah. Vom continua cu Via Dolorosa (drumul crucii) si Biserica Sfantului Mormant (mormantul Domnului), apoi Biserica Natiunilor si Gradina si Grota Ghetsimani. Urmeaza o plimbare pe Cardo Jerusalemului in directia Muntelui Sion pentru a vizita foisorul "Cinei cea de Taina" si Mormantul Regelui David. Cina si cazare in Jerusalem
 
 Ziua 8 (11.01.2010). Jerusalem – Tel Aviv – Bucuresti - Cluj
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare.
 
Pret in euro / persoana:  770 euro / loc in camera dubla
 
Supliment camera single: + 210 euro                     Reducere al 3-lea adult in camera: - 15 euro
Reducere copil 2 – 12 ani: - 25 euro (valabila doar daca copilul se cazeaza cu 2 adulti in camera).
 
 
 
Preturile sunt exprimate in EURO si includ:
-          bilet de avion Cluj Napoca - Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti – Cluj Napoca
-          7 nopti cazare cu demipensiune , hoteluri 3*/4*
-          transport local cu autocar modern
-          vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
-          excursie cu vaporasul pe Marea Galileii
-          ghid local - insotitor de grup roman  
 
Preturile NU includ:
-          taxe de aeroport (120 euro/pers – obligatorie, se achita la agentie)
-          bacsisuri (30 euro/persoana – obligatorii, se achita la agentie)
-          asigurarea storno (1,5% din pretul total – optionala dar recomandata)
-          asigurarea medicala (aprox. 16 ron - obligatorie)
-          bauturile alcoolice sau racoritoare la mese
-          excursiile optionale (se achita la fata locului)
 
 
Cazarea se va face la urmatoarele hoteluri :
Hotel 3* in Jerusalem : New Metropole, Capitol sau similar
Hotel 4* in Galileea : Mayan, King Solomon, Bali sau similar
 
Orar de zbor (informativ, ore locale). Tarom + Elal
04.01.2010: CLJ 06.45 - OTP 7.35 / OTP 11.15 - TLV 13.50
11.01.2010: TLV 07.05 - OTP 10.00 / OTP 17.20 - CLJ 18.10
 
 
GRUP MINIM: 15 PERSOANE. In cazul in care grupul este mai mic, pretul se recalculeaza.
 
 
 
 
 
Observaţii:
·   Documentele necesare călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii şi asigurare medicală.
·   Programul pe zile (ordinea vizitelor sau ordinea/locul cazarilor) poate fi modificat, cu pastrarea vizitelor mentionate in program.
·   Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să parăsească teritoriul propriu. Agentia Calibra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricaui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
·   Copiii sub 18 ani care călătoresc doar cu unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al părintelui care nu însoţeşte minorul, obţinut la notariat. Copiii sub 18 ani care călătoresc neînsoţiţi de nici unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinţi, obţinut la notariat, iar adultul însoţitor trebuie să prezinte cazierul judiciar.
·   Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.
·   Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
·   Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
·   Contravaloarea taxelor de aeroport poate suferi modificari pana la data plecarii
  • Curs VALUTAR BNR
    01.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter