Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

La bella Italia! 07 - 20 Septembrie 2015

EARLY BOOKING

La Bella Italia ! Armonii de vară pe ritmuri latine


Mantova – Pisa - Florenta – Siena - Roma- Napoli - Pompei insula Capri - Assisi – Urbino- Republica San Marino - Ferrara – Venetia

Perioada: 7 – 20 septembrie 2015

 

Ziua 1 (Luni, 7 septembrie 2015): Baia Mare – Budapesta – Verona (1200 km)

Plecare la ora 5 din Baia Mare pe ruta Satu Mare – Budapesta – Ljubliana – Verona. Cazare la hotel de 3* în zona Verona.

 

Ziua 2 (Marți, 8 septembrie 2015): Verona - Mantova – Parma – Pisa – Montecatini Terme (350 km)

Mic dejun. Plecare spre Mantova, cel mai apropiat oraș de locul nașterii poetului roman Virgiliu și locul în care, spune Shakespeare, a fost exilat Romeo. Înconjurat în 3 părți de lacuri artificiale create în secolul al XII-lea, Mantova a fost reședință familiei ducale Gonzaga. Vom admira frumoasele palate în stil renascentist ale familiei Gonzaga. In cursul dupamiezii vom face o scurtă oprire la Parma, eventual pentru a gusta celebrele Prosciutto di Parma sau paste cu Parmigiano- Regianno (parmezanul autentic). Seara la Pisa vom admira pe Câmpul Miracolelor Turnul Înclinat, Domul si Baptisteriul. Cazare la hotel de 3* în Montecatini Terme (500 km).

 

Ziua 3. (Miercuri, 9 septembrie 2015): Florența – Siena – Roma (360 km)

După micul dejun ne îndreptam spre Florența, capitala culturală a Italiei. Pentru a vedea de unde a început Renașterea începem plimbarea noastră din Piazza del Duomo. Admirăm catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei și capela cu sculpturile lui Michelangelo în care se odihnesc reprezentanții cei mai importanți ai familiei Medici. Trecem prin fața Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atât de frumos încat nici nemții nu s-au îndurat să-l distrugă. Nu vom părăsi Florența înainte de a intra în biserica Santa Croce unde vom admira fresce de Giotto și ucenicii săi, mormintele și monumentele florentinilor celebri, printre care Michelangelo, Machiavelli, Galileo și Dante.

În drumul nostru spre Roma vom opri să admirăm și orasul rival Siena. O plimbare de seară printre înaltele palate din cărămidă roz-trandafirie și odihnă în piața în formă de scoică despre care sienezii spun că seamănă cu Mantia Fecioarei Maria, eventual cu o felie de pizza servită la una dintre terase, ne vor da energia necesară continuarii drumului spre Roma. Cazare la hotel de 3* în apropiere de Roma.

 

 

Zilele 4 – 6 (Joi – Sâmbătă, 10 - 12 septembrie 2015 ): Roma (100 km)

După micul dejun vom intra în Roma. Călcând pe urmele împăraților și sfinților, descoperim monumentele și bisericile care au făcut din Roma capitala Italiei și a lumii antice. Intrând în basilica San Pietro din Vatican, admirând Coloseumul, Capitoliul de unde gastele au salvat Roma sau frumosul templu păgân Pantheon transformat în biserică crestină, căzând în extaz în fața monumentului neterminat Moise al lui Michelangelo sau privind spre înălțimea Columnei lui Traian, ne vom întelege mai bine pe noi inșine, “nimicnicia noastră” și fragilitatea acestei lumi. Trecând pe lângă multe alte obiective importante (fiecare clădire sau colț de stradă meritând atenția turistului), vom arunca peste umăr două monede în Fontana di Trevi, una pentru a ni se îndeplini o dorință și a doua pentru a ne întoarce la Roma. O zi este dedicată cetății Vaticanului, o zi și jumătate Romei antice și moderne și o jumătate de zi excursie la Tivoli pentru a vedea Vila dEste și frumoasele grădini care o înconjoară. Cazare (și opțional cină – 10 Euro de persoană) la același hotel în zona Roma.

 

Ziua 7 (Duminică, 13 septembrie 2015): Roma - Napoli – Pompei – Peninsula Sorrento (325 km)

După micul dejun vom trece în Mezzogiorno, sau împovăratul sud. Napoli ne primește nu numai cu un aer mai cald, dar și cu un farmec specific sudului Italiei. Gălăgios și aglomerat, Napoli are de toate: clădiri frumoase, muzee de nivel internațional și verva cosmopolită. Vedem aici Castel Nuovo al lui Carol I de Anjou, Teatro San Carlo – cea mai mare opera din Italia și una dintre cele mai frumoase din lume, Palatul Regal din Piața Plebisciților și multe alte monumente de arhitectură. După ce vom fi gustat pizza acolo unde s-a născut vom ajunge și acolo unde a fost odată orașul Pompei, fondat în secolul al VIII-lea î.C. A fost un oras cu magazine, piețe și case confortabile, cu străzi pavate și trotuare largi, un stadion, două teatre, temple, băi și bordeluri, până când erupția muntelui Vezuviu din anul 79 d.C. l-a îngropat complet. Cină și cazare la hotel de 3* în zona Sorrento.

 

Ziua 8 (Luni, 14 septembrie 2015): Insula Capri

După micul dejun facem o croazieră (opțional) pe insula Capri, cea mai populară dintre cele 3 insule din golful Neapole. Clima sa blândă, vegetația luxuriantă și coasta aparent inaccesibilă atrag vizitatorii de secole. În biserica San Michele din Anacapri, în care se slujește doar o zi pe an, se poate vedea pavajul din plăci de majolică (faianță) înfățișând Povestea Raiului, în timp ce în Capri ne vom plimba prin parcuri cu bogații lumii, admirându-le yahturile din port. Cină și cazare la același hotel de 3* din zona Sorrento.

Ziua 9 (Marți, 15 septembrie 2015): Coasta Amalfi (100 km)

După micul dejun facem o plimbare cu autocarul pe Costiera Amalfitană, partea sudică a Peninsulei Sorrento, care dă spre Golful Salerno, o zonă de o frumusețe unică, motiv pentru care UNESCO a inclus-o în Lista Patrimoniului Universal în 1997. Aici vom vizita orășelul Positano, dar vom avea și timp liber pentru plajă și baie. Cină și cazare la același hotel de 3* din zona Sorrento.

 

Ziua 10 (Miercuri, 16 septembrie 2015): Peninsula Sorrento - Assisi – Urbino - Rimini (650 km)

După micul dejun ne întoarcem în nord. În drumul nostru vom opri la Assisi, orașul care în ciuda aglomerației și stricăciunilor cauzate de cutremurele din 1997 rămâne un oraș spiritual și înălțător. De pe terasa bisericii suprapuse Basilica di San Francesco, care se ridică deasupra ceții perpetue, vom admira toată valea din față și Monte Subasio din spate, priveliște suficientă pentru a face ca restul universului să pară la o binecuvântată depărtare. De aici ne îndreptăm spre Urbino, fortăreața bătrânului și înțeleptului războinic ducele Federico de Montefeltro. Ducele a construit aici una din marile comori ale arhitecturii secolului al XVI-lea. Cină și cazare la hotel de 2-3* în zona Rimini.

Ziua 11 -12 (Joi - Vineri, 17 – 18 septembrie 2015): Republica San Marino (100 km)

Mic dejun și timp liber pentru plajă și baie. În cea de-a doua zi la ora 11 pornim spre anticul stat al libertății, Republica San Marino, un stat cu guvern propriu în interiorul Italiei, care a rămas independent timp de 1600 de ani. Aici cumpărăturile au preturi mai mici decât în restul Italiei. Ne întoarcem la Rimini în timp pentru o baie de seară. Cină și cazare la același hotel de 2-3* în zona Rimini.

Ziua 13 (Sâmbătă, 19 septembrie 2015): Rimini – Veneția - Ljubliana (500 km)

Dupa micul dejun pornim spre ...Veneția… „Am văzut prima dată Piaţa San Marco acum zece ani” scria Bogdan Teodorescu. „De atunci am mai fost de câteva ori, în diferite anotimpuri, şi de fiecare dată am descoperit câte ceva, dar mai ales am revăzut, din nou şi din nou aceleaşi lucruri, m-am întors exact în aceleaşi locuri, am privit monumentele din aceleaşi unghiuri, am parcurs dimineaţa, la prânz şi seara aceleaşi trasee. Si încă nu mi-a ajuns. Fiindcă nu mai am cum să o văd prima dată, încerc să o văd mereu încă o dată”. Insulele Murano – cu atelierele de sticlă, Burano – cu soţiile pescarilor asteptându-şi soţii să se întoarcă de pe mare în căsuţe viu colorate, fiecare în altă culoare, făcând dantelă, sau Torcello – prima insulă locuită din lagună, astăzi aproape părăsită, doar cu catedrala bizantină a Veneţiei străjuind întinderea de ape încă din secolul al VII –lea, Piaţa San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor şi Campanilla înaltă de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindcă sunt nedrept de frumoase. Pornim seara târziu din Veneția spre Ljubliana. Cazare la hotel de 3* în Slovenia.

Ziua 14 (Duminică, 20 septembrie 2015): Ljubliana – Baia Mare (850 km)

Dupa micul dejun pornim spre casă... cu o scurtă oprire la Maribor, al doilea oraș al Sloveniei. Sosire în Satu Mare – Baia Mare seara târziu.

 

Data plecarii

07.09.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

630 EURO

230 EURO

440 EURO

600 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

 

Tariful include:

 • transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer condiţionat, cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

 • 13 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-3*;

 • 6 cine;

 • asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

Tariful nu include:

 • asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 57 lei pe pachet;

 • croaziera pe Capri, cu intrări și ghid local – aproximativ 60 Euro;

 • intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția – aproximativ 25 Euro;

 • biletele de transport public în Florența și Roma – aproximativ 15 Euro;

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

 • Muzeele Vaticanului: 16 Euro;

 • Cupola Bazilicii San Pietro: 7 Euro;

 • Vila dEste la Tivoli: 8 Euro;

 • Pompei – tur ghidat: 15 Euro.

 

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0

Oradea

03:00

Parcare Vulturul

20 euro

Arad

01:00

Centru

25 euro

Tg Mures

00.00

Parcare Poli 2

25 euro

Ludus

01:00

Centru

20 euro

Turda

02:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

03:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

Sebes

00:00

Centru

25 euro

Alba Iulia

00:45

P-ta Consiliului Europei

20 euro

Aiud

01:30

Centru- catedrala

20 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 • 20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 • Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 • La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 • Curs VALUTAR BNR
  04.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter