Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Medjugorie, Coasta Dalmata si Albania: 20 -29.06.2015

EARLY BOOKING

Medjugorie, Coasta Dalmată și Albania

Belgrad – Sarajevo – Mostar - Medjugorie – Dubrovnik – Kotor – Tirana – Skopie – Porțile de fier

Perioada: 20 – 29 iunie 2015

 

Ziua 1 (Sâmbătă, 20 iunie 2015) : Baia Mare – Belgrad (550 km)

Plecare la 5 dimineata din Baia Mare sau la 6 din Satu Mare (Catedrala Romano- Catolica) pe ruta Satu Mare – Timișoara – Belgrad. Sosire în Belgrad spre amiază. Dupăamiază vizităm cetatea Belgrad aflată la confluența râului Sava cu Dunărea. Prima mentionare a așezării datează din secolul 3 I.C. Se spune că mormântul lui Attila Hunul este sub cetatea Belgrad, iar o certitudine este faptul că Iancu de Hunedoara i-a oprit în 1456 pe otomanii conduși de Mehmed al II-lea Cuceritorul să înainteze spre vest. Vom vizita Biserica Sf. Sava, cea mai mare din Balcani și între primele 10 ca mărime din lume. O plimbare prin orașul vechi va încheia ziua. Cazare în Belgrad (Serbia) la hotel 3*.

Ziua 2 (Duminică, 21 iunie 2015): Belgrad – Sarajevo – Mostar – Medjugorie (470 km)

După micul dejun plecăm spre Bosnia-Herțegovina, iar prima oprire va fi în Sarajevo, capitala țării. Orașul este faimos pentru diversitatea culturală și religioasă, fiind până recent singurul oraș important din Europa care are moschee, sinagogă, biserică ortodoxă și biserică catolică în același perimetru, ceea ce înseamnă că musulmanii, evreii, catolicii și ortodocșii au conviețuit fără probleme timp de veacuri. Din acest motiv orașul este supranumit „Jerusalimul Europei”. Spre seară vom opri la Mostar. Podul vechi, construit în piatră în 1566 de către otomani pentru a înlocui unul de lemn, devenit atunci una dintre minunile vremii, a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în 2005. Cină și cazare în Medjugorie (Bosnia-Herțegovina) la Pension Mir sau echivalent.

Ziua 3 (Luni, 22 iunie 2015): Medjugorie

Program opțional (gratuit). Inainte de micul dejun vom parcurge Calea Crucii. După micul dejun timp liber pentru plimbare sau reculegere la biserica Sf. Ioan din mica localitate în care Fecioara Maria s-a arătat începând din 24 iunie 1981 în fața a 6 copii. Spre seară vom urca pe colina aparițiilor. Cină și cazare în Medjugorie (Bosnia-Herțegovina) la Pension Mir sau echivalent.

Ziua 4 (Marți, 23 iunie 2015): Medjugorie – Dubrovnik – Kotor – Tivat/ Budva (225 km)

După micul dejun plecăm spre Croația și Muntenegru. Prima oprire va fi la Dubrovnik, ale cărui ziduri groase de 6 metri și înalte de 22 au contribuit decisiv la apărarea uneia dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa, o barieră de nepătruns în fața piraților și a potențialilor invadatori. La capătul celui mai sudic fiord al Europei ajungem la Kotor, o cetate construită în perioada venețiană. Vedem aici catedrala Sf. Tryphon sau urcăm în partea de sus a cetății pentru o priveliște magnifică a fiordului. Cină și cazare la hotel de 3* în zona Tivat/ Budva (Muntenegru).

Ziua 5 (Miercuri, 24 iunie 2015): Tivat/ Budva - Cetinje – Kruja - Durres (Albania) (250 km)

Mic dejun, apoi vizităm Cetinje, fosta capitală a regatului Muntenegru. Dupăamiază intrăm în Albania, iar prima oprire o facem în orașul medieval Kruja, unde vom vizita bazarul vechi și castelul Skanderberg. Aici Skanderberg, eroul national al Albaniei, a rezistat împreună cu 3000 de soldați, împotriva sultanului Mehmed al II-lea Cuceritorul. Cazare în Durres, cea mai renumită stațiune de pe litoralul albanez. Cină și cazare la hotel de 3* în Durres.

Zilele 6, 7 și 8 (Joi – Sâmbătă, 25 – 27 iunie 2015): Durres – Tirana – Kruja – Durres (100 km)

Sejur cu demipensiune pentru baie și plajă în zona Durres. Tot aici putem vedea cel mai mare Amfiteatru Roman din Peninsula Balcanică. Într-una din zile, de la ora 13.00 se vizitează capitala Tirana, unde vom vedea Monumentul lui Skanderberg în piața care-i poartă numele, moscheea Etem Bey, Turnul cu Ceas, Academia de Arte Frumoase și Universitatea. În acea zi luăm cina la un restaurant tradițional din Tirana cu program artistic.

Ziua 9 (Duminică, 28 iunie 2015): Albania – Parcul Național Dormitor (Muntenegru) - Serbia (500 km)

După micul dejun pornim spre nord. Prima oprire va fi în Podgorica, capitala Muntenegrului, pentru o plimbare de 2 ore. În parcul național Dormitor oprim pentru a lua un prânz târziu (opțional), apoi ne continuăm drumul spre Serbia. Cină și cazare în zona Cacak – Kragujevac (Serbia).

Ziua 10 (Luni, 29 iunie 2015): Serbia – Baia Mare (800 km)

După micul dejun vom porni spre casă. Trecem Dunărea pe la Porțile de Fier, continuăm cu Defileul Dunării. Sosire în Baia Mare în cursul nopții.

Data plecarii

20.06.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

420 EURO

150 EURO

295 EURO

390 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim 30% , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

Tariful include:

 • transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer condiţionat, cu toate taxele de drum şi parcări incluse;

 • 9 nopţi cazare cu mic dejun la pensiuni sau hoteluri de 2-3*;

 • 7 cine ;

 • vizita la Tirana cu cină la restaurant tradițional în Tirana cu program artistic;

 • asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.

 

Tariful nu include:

 • asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 46 lei pe pachet;

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

 • Intrările ca turist în Dubrovnik, Kotor, Cetinje: 1- 3 Euro pe locație;

 • croazieră pe insula Lokrum în Dubrovnik: 10 Euro;

 

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0 euro

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0 euro

Oradea

08:30

Parcare Vulturul

0 euro

Arad

10:30

Lukoil iesire spre Timisoara

0 euro

Timisoara

11:30

Gara

 

Tg Mures

04.00

Parcare Poli 2

20 euro

Ludus

04:30

Centru

20 euro

Turda

05:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

06:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 • 20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

 • 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 • Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 • La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 • Curs VALUTAR BNR
  10.04.2020
 • 1 euro = 4.3312 RON
 • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter