Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Periplu Imperial: 05 Mai & 24 Octombrie 2015

EARLY BOOKING

PERIPLU IMPERIAL BUDAPESTA- BRATISLAVA- VIENA- PRAGA

 

Va oferim sansa de a cunoaste 4 mari capitale imperiale, intr-o singura calatorie. O calatorie prin istoria Europei, printre mari imparati si regi, marcata de cladiri superbe: Parlamentul Ungariei, Curtea Imperiala Hofburg a Vienei, Palatul Schoenbrunn, catedrala Sfantul Martin, locul de incoronare a Mariei Tereza din Bratislava, superbul centru vechi din Praga......Istorie, cultura si viata moderna intr-o singura excursie.

Ziua 1. ROMANIA – BUDAPESTA – BRATISLAVA

 Plecam din tara cu destinatia Budapesta, orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii”, Vizitam Piata Eroilor cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat. Vizita la biserica Biserica Sf. Istvan, cea mai impresionanta biserica baroca a orasului, in care se afla moastele primului rege crestin maghiar Istvan I. Apoi ne indreptam spre Castelul Buda, dominat de profilul sobru al Palatului regal. Vizita la Bastionul Pescarilor si Biserica Matyas cel mai frumos edificiu religios gotic al Budapestei. Calatoria noastra continua spre Bratislava - capitala Slovaciei. Vizita la Biserica Sf. Martin, a incoronarii Mariei Tereza, apoi partea veche a orasului si plimbare in zona veche, centrala, din apropierea Dunarii, la obiectivele: Michalska Brana (Poarta Sfantului Mihai, din sec. XIV), Piata Primariei, Catedrala Sfintilor Petru si Paul, etc Bratislava este cunoscut si ca „oras al muzicii”; in trecut aici au compus si au sustinut concerte gigantii muzicii: Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein si Hummel. In prezent, baletul si opera Teatrului National Slovac sunt cunoscute in intrega lume pentru performantele muzicale si artistice. Cazare hotel 3* in zona Hegyeshalom

 

Ziua 2. VIENA - CAPITALA VALSULUI   

Mic dejun. Ajunsi in capitala ce a cunoscut splendoarea si fastul imperiului habsburgic, facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringul Vienez (unul dintre cele mai monumentale bulevarde ale lumii) la obiectivele: Observatorul astronomic Urania, Sparrkasse, parcul orasului cu statuia lui Johann Strauss, Opera de Stat, Parlamentul Austriei, Primaria Vienei, Teatrul Municipal, Universitatea, Biserica Votiva, Bursa, Cazarma Rossauer. Vizitam apoi Piata Maria Tereza, Muzeul de Istoria Artelor si Muzeul de Stiinte Naturale (din exterior), Curtea Imperiala Hofburg cu: Piata Eroilor, Statuia lui Eugene de Savoia, Neue Burg, Alte Hofburg, Apartamentele imperiale, Capela Curtii, Scoala Spaniola de calarie, Muzeul Lipitanilor, apoi ne indreptam in tur pietonal spre catedrala gotica Stephansdom, trecand pe celebra artera comerciala Graben si admirand Coloana Trinitatii.

PE URMELE MARIEI TEREZA...Vizita la Schonbrunn, celebrul palat baroc, resedinta de vara a kaiserilor si a sotiilor acestora, edificiu ce poarta amprenta Mariei Tereza, a Imparatului Franz Josef si a sotiei acestuia, celebra Sissi... Se viziteaza: interiorul palatului cu apartamentele imperiale, Sala tronului, Marea sala a balului, etc, apoi curtea interioara, gradinile superbe ale palatului ce adapostesc o imensa Gradina Botanica, Gradina Zoologica, salonul de mic dejun al Mariei Tereza - Gloriette, Fantana lui Neptun, etc. Dupa o zi minunata petrecuta in capitala austriaca, ne imbarcam si pornim spre Praga unde ajungem spre seara. Cazare hotel 3* in Praga.

 

Ziua 3. PRAGA - BIJUTERIA ESTULUI

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala regiunii Boemia Centrala, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka (scriitor evreu de nationalitate germana) si Hradului bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului...Ne indreptam spre Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca marele Palat Regal. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Coboram cele peste 200 de trepte spre Cartierul Mic (Mala Strana), un ansamblu de curti, stradute, biserici, palate si resedinte mici, care oscileaza intre sumbrul stil medieval si dulcele stil baroc. Drumul ne duce pe stradutele inguste si pietruite spre Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra. Vizitam apoi Orasul vechi (Stare Mesto), pornind din Piata Orasului Vechi (Staromestske Namisti), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe toate stradutele si in pietele orasului gasiti magazine pline de: jucarii din lemn, portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijuterii, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru berea Pilsen. Ajungem in Nove Mesto (Orasul Nou) dominat de Piata Welceslas (Václavske námìstí) cu Muzeul National si statuia ecvestra a Sfantului Welceslas. Este inima comerciala a orasului, din ea pornind cateva stradute cu magazine cochete, admiram hoteluri minunate, artere comerciale, magazine cu bijuterii si cristale de Bohemia...Timp liber pentru cumparaturi si cina. Cazare la hotel 3* in Praga.

 

Ziua 4. PRAGA - ROMANIA.

Mic dejun. Timp liber intr-unul din super-mall-urile orasului Praga, pentru cumparaturi. In jurul orei 11,00, plecare spre tara. Trecem pe langa Brno: metropola Moraviei si un important centru turistic pentru iubitorii de natura si cultura. In nordul orasului se afla celebra zona calcaroasa Carstul Moravian, in sud se afla o renumita zona viticola. Orasul este inconjurat de paduri de amestec, dar este cunoscut pentru vestigiile sale arhitecturale: “Manchester-ul” austriac, centru comercial puternic al imperiului, azi adaposteste cladiri incluse in patrimoniul UNESCO: Villa Tugendhat, o universitate cu traditie si multe puncte de recreere. Sosire in tara in timpul noptii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

 

Data plecarii

06.05.2015, 24.10.2015

Supliment single

Copil 3-12 ani

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

155 EURO

55 EURO

100 EURO

135 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

PRETUL INCLUDE:

·        transport cu autocar modern;

·        3 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3* ,;

·        vizite ghidate - ghid autorizat de Ministerul Turismului;

 

PRETUL NU INCLUDE:

·        toate vizitele şi opririle opţionale, intrări la muzee sau alte obiective turistice;

·        asigurarea medicală de călătorie;

 

IMBARCARI:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

05:00

Parcare OJT

0

Satu Mare

06:15

Catedrala - centru

0

Oradea

03:00

Parcare Vulturul

20 euro

Arad

         01:00

Centru

25 euro

Tg Mures

00.00

Parcare Poli 2

25 euro

Ludus

01:00

Centru

20 euro

Turda

02:00

Sens Vest

15 euro

Cluj Napoca

03:00

Parcare Piata Unirii

15 euro

Sebes

00:00

Centru

25 euro

Alba Iulia

00:45

P-ta Consiliului Europei

20 euro

Aiud

01:30

Centru- catedrala

20 euro

 

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 2 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

§           pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

§           copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

§           20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§           50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;

§           80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;

§           100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

 

OBSERVATII:

§           Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§           Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§           Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§           Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§           Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§           Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§           Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§           Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§            Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§           Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§           Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 

§           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

§           La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Curs VALUTAR BNR
    01.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter