Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Sharm el Sheikh

DESCOPERA ...                   Oricine viziteaza Egiptul gaseste intotdeauna ceva, care sa-l atraga. Marea Rosie ofera oportunitati inedite pentru cei indragostiti de scufundari si sporturi nautice, iar pentru cei pasionati de arheologie si istorie, misterele unei civilizatii de 5000 de ani reprezinta impresii de neuitat. Aveti ocazia de a vizita vestitele piramide de la Gizeh si Sfinxul, renumitul bazar din Cairo - Khan el Khalili, comorile lui Tutankhamon din Muzeul de Egiptologie, templele minunate din Luxor si Karnak, mormintele regale in Theba, muzeul aflat in Memphis, piramidele din Sakkara sau vestigiile romane din Alexandria.
                Va recomandam cursele charter spre Hurghada si Sharm El Sheikh, unde apa Marii Rosii este potrivita pentru baie tot anul. Apa cristalina, soarele sclipitor si infinitul cerului albastru sunt motivele pentru care statiunile din Egipt sunt asa de indragite de turisti.
               Statiunea Sharm El Sheikh - initial mai putin cunoscuta, acest paradis turistic a fost descoperit de scafandri, azi a devenit o statiune de lux, adevaratul paradis al scufundarilor.
               Sharm el-Sheikh este un oras situat in partea de sud a peninsulei Sinai, in regiunea "Janub Sina" - Egipt, pe fasia de coasta intre Marea Rosie si muntele Sinai cu o populatie de aproximativ 35000(2008).
Sharm el-Sheikh este centrul administrativ al regiunii "Janub Sina" ce include si orase mai mici ca Dahab si Nuweiba, precum si zona interioara montana, manastirea Sfantei Ecaterina si muntele Sinai. Sharm el-Sheikh este cunoscut ca Orasul Pacii cu referire la multiplele conferinte internationale de pace ce au loc in acest oras. Asta dupa ce Egiptul si Israelul s-au luptat in repetate randuri pentru controlul Peninsulei Sinai. Abia in 1979 Israelul si Egiptul au semnat un tratat de pace prin care israelienii s-au retras total din Peninsula Sinai. Localitatea israeliana Ofira a devenit astazi mult cautata statiune Sharm el Sheikh. Clima excelenta, care va permite sa va bronzati si iarna, Marea Rosie cu recifurile sale minunate de corali si hotelurile excelente au transformat Shrm El Sheikh-ul intr-una din destinatiile favorite ale turistilor europeni si americani, in orice anotimp.
              Este aproape imposibil ca un turist sa sufere vreodata de plictiseala aici datorita vietii de noapte moderne si variate (cazinouri, discoteci, cluburi de noapte, terenuri de golf). De asemenea, scufundarile, snorkeling-ul, windsurfing-ul si celelalte sporturi acvatice, calaritul cailor si camilelor, safari-ul in desert si atractiile antice fac din Sharm un oras in care adrenalina este la ea acasa.
Orasul este impartit in trei mari regiuni:

Na`ama Bay
In acest golf cu plaje lungi a aparut primul hotel la inceputul anilor `80. Aceasta regiune este propice plimbarilo de dupa amiaza. Aici veti gasi multe magazine, restaurante, baruri si cafenelele "Sheesha".
 
Ras Um Sid Cliff
Aceasta este regiunea stancoasa care uneste Na`ama Bay de golful Sharm El Maya. Ras Um Sid este situat la aproximativ 5 minute de Sharm intr-o directie, iar in cealalta directie este Na`ama. Aceasta regiune este de asemenea cunoscuta pentru recifurile de corali si pentru faleza inalta cu multe hoteluri.
 
Sharm El Maya
Acesta este numele dat regiunii vechiului oras Sharm el Sheikh. Pitorescul golf este un port natural in care ancoreaza o multime de ambarcatiuni de mici dimensiuni. Frumoasele plaje de nisip sunt pline de palmieri, iar regiunea se bucura de hoteluri noi de 5* si de avantajul ca vechiul oras se afla la scurta distanta.
Sharm el Sheikh s-a dovedit a fi unul din cele mai potrivite destinatii in care turistii sa se poata bucura de soare, mare, nisip si ospitalitatea localnicilor. Este inconjurat de trei arii protejate: Parcul Protejat Natural Ras Mohammed, Parcul National Sf. Caterina si zona protejata Nabq.
Speciile mediului acvatic sunt numeroase: 250 de recifuri de corali si 1000 de specii de pesti.
 
Temperaturile sunt favorabile turismului in orice sezon. In lunile de iarna (Noiembrie-Martie) temperatura variaza intre 15 si 35 grade celsius si pe parcursul lunilor de vara (Aprilie-Octombrie) variaza intre 20 si 45 de grade celsius. Temperatura Marii Rosii in aceasta regiune variaza intre 21 si 28 de grade celsius pe tot parcursul anului.
Daca ajungi in Sharm el Sheikh poti alege sa faci una din numeroasele excursii puse la dispozitia turistilor, sa descoperi secretele Egiptului si sa intelegi astfel de ce Herodot afirma ca`Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni`.
Iata ce excursii optionale va putem oferi in cazul in care ajungeti in Sharm el Sheik:
 
Excursie de o zi la Cairo - Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza piramidele, Sfinxul, Templul din Vale;  dupa servirea pranzului vizita la Muzeul de Egiptologie. Dupa masa tarziu intoarcere la Sharm El Sheikh.
 
Excursie de doua zile la Cairo
Prima zi: Plecare in zori cu autocarul spre Cairo. Se viziteaza Muzeul de Egiptologie, piramidele, Sfinxul, Templul din Vale, pranz. Vizita la un atelier de papirus sau parfumerie. Cina si cazare la hotel de patru sau cinci stele. Seara posibilitate de programe facultative.
A doua zi: Dupa mic dejun programe facultative: Memphis-Sakkara si Citadella, pranz, intoarcere la Sharm El Sheikh.
 
Luxor (cu avion) - Plecare dimineata - cursa Egyptair. Malul de Est: Templul Karnak, pranz, traversarea Nilului cu renumitele felukka. Obiectivele de pe Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Reginei Hatsepsut, Colosii Memnon, vizitarea unui atelier de prelucrare a alabastrului sau de papirus, seara zbor spre Sharm el Sheikh.
 
Muntele Sinai - Muntele lui Moise - Plecare seara tarziu din Sharm El Sheikh spre Muntele lui Moise, situat la 350 km, unul dintre cele mai inalte varfuri din Egipt, unde Moise a preluat de la Dumnezeu cele 10 Porunci, conform Bibliei. Dupa mic dejun oprire scurta la Manastirea Sf. Ecaterina -  pe 800 de trepte in 3 ore se ajunge la manastire. in zori se admira rasaritul soarelui, dimineta devreme intoarcere.
 
Manastirea Sfanta Ecaterina si Dahab - Plecare dimineata devreme spre Muntele Sfanta Ecaterina, situat la 350 km. Vizita in manastire urmat de pranz si program liber pentru cumparaturi la Dahab.
 
Abo Ghaloum Safari / Dahab - Safari de o zi, cu posibilitate de plaja si snorkelling pe teritoriul Parcului National Abou Ghaloum. Pranz in cort beduin, plimbare in orasul Dahab cu posibilitate de cumparaturi, intoarcere la hotel.
 
Ras Mohammed - Excursie cu vaporul in renumitul Parc National. Plaja si pranz pe Yolanda Beach, posibilitate de scufundari la mica adancime.
 
Excursie cu vaporul - Excursie de o zi cu vaporul pe ruta Ras Mohammed – Tiran, cu posibilitati de scufundari la mica adancime, pentru admirarea coralilor, pranz.
 
Vapor cu fund de sticla - Program de aprox. 1,5 ore, recomandat pentru cei pasionati de fotografiere. Lumea mirifica a marii isi va deschide portile in fata ochilor dumneavoastra.
 
Delfin-show - Dolphinella - Program de prezentare cu delfini (apox. 2 ore) langa El Hadaba, cu transferuri. Recomandat in special pentru familii.
 
Cina in stil beduin - Cina cu luminari intr-un cort beduin. in adancul desertului vizitarea unui sat de beduini, program folcloric cu dans, muzica, sisha, apus de soare fermecator.
 
Beach Buggy - Program de aprox. 2 ore in desert cu soferi experti. Oprire scurta pentru a admira rasaritul sau apusul de soare, racoritoare si ceai intr-un sat de beduini
 
Safari Kanyon - Safari in canyonul colorat, plimbare, plaja pe Nuweiba Beach, vizita la Dahab, pranz, intoarcere la Sharm El Sheikh.
 
Scufundari - Program cu vaporul, scufundari in Marea Rosie pentru toate categorrile: incepatori, avansati, cu certificat.

Sunt foarte multe de spus, dar si mai mule de descoperit, asa ca Egiptul se afla la doar 2 ore si jumatate de zbor!


        • Curs VALUTAR BNR
    02.04.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter