Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Spania - Portugalia, Gibraltar - Maroc: 20 aug -05 Sept. 2015

EARLY BOOKING

 

Spania – Portugalia – Gibraltar – Maroc

 

Perioada: 20 august – 5 septembrie 2015

 

 (Marți, 18 august 2015): Autocarul pleacă cu bagajele și cu eventualii turiști care nu doresc zbor la Barcelona la ora 6 din Baia Mare spre Spania. Înnoptare în zona Verona.

 (Miercuri, 19 august 2015): Autocarul continuă drumul spre Barcelona.

Zborul Budapesta – Barcelona sau Cluj Napoca – Barcelona se va realiza cu companiile Wizz air sau Ryanair, în seara zilei de 19 august sau în dimineața zilei de 20 august. La înscriere, fiecare turist își va exprima opțiunea cea mai favorabilă.

Ziua 1 (Joi, 20 august 2015): Budapesta – Barcelona

Tur  cu autocarul pe traseul:  Montjuic - Stadionul Olimpic, Piața Spaniei, Parcul Guel, Sagrada Familia, Piața Catalunia. Timp liber și tur pietonal în zona: Rambla, Catedrala gotică, Statuia lui Cristofor Columb, Acvariu. În turul nostru panoramic sau pietonal vom admira o parte a operelor lui Gaudi, care din 1984 sunt pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.  La ora 20.00 deplasare la Fântâna magică pentru spectacol, apoi cazare la hotel 3-4* în zona Barcelona. 

 

Ziua 2 (Vineri, 21 august 2015): Barcelona – Montserrat – Zaragoza – Madrid (650 km)

Mic dejun urmat de vizita mănăstirii Montserrat de langă Barcelona, construită pe stâncile abrupte ale muntelui. După prânz ne îndreptăm spre Zaragoza, unde într-o pauză de 2 ore vizităm centrul cu arhitectura Mudejar (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986) cu catedralele Santa Maria del Pilar si La Seo del Salvador. De asemenea admirăm palatul fortificat medieval  islamic Aljaferia, după care pornim spre Madrid.   Cină și cazare la hotel de 2-3* la Madrid.

Ziua 3 (Sâmbătă, 22 august 2015): Madrid – Toledo – Madrid (150 km)

Mic dejun, apoi plecăm spre Toledo (orașul vechi se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986), orașul lui El Greco, unde vedem fortăreața Alcazar, catedrala gotică, mănăstirea San Juan, podul medieval San Martin și Sinagoga. După amiază ne întoarcem la Madrid pentru un tur panoramic al orașului: Piața Spaniei cu statuia lui Cervantes și Palatul Regal, Piața Mayor, Puerta del Sol. Cină și cazare la același hotel de 3* din Madrid.

Ziua 4 (Duminică, 23 august 2015): Madrid

Mic dejun urmat de vizita Madridului cu mijloace de transport in comun. Opțional se vizitează Muzeul Prado și Palatul Regal.  Cină și cazare la același hotel de 2-3* din Madrid.

Ziua 5 (Luni, 24 august 2015): Madrid – El Escorial – Valea celor căzuți – Segovia – Salamanca – Coimbra (625 km)

Mic dejun. Pornim spre El Escorial, palatal regal construit de Filip al II-lea al Spaniei pentru a comemora victoria asupra Franței lui Henric al II-lea și transformat în mănăstire și Panteon Regal  (aflat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1984). La Valea celor căzuti, în apropiere de El Escorial, Franco a ridicat un monument controversat în memoria celor căzuți în Războiul Civil din 1936 – 1939, în urma căruia dictatorul Francisco Franco a condus Spania până în 1975.  În Segovia, Isabela I a fost proclamată regină a Castiliei (orașul este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1985). La Salamanca, orașul în care a fost fondată prima Universitate din Spania, facem o plimbare de 2 ore printr-un oraș al cărui centru istoric este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1988. Trecem în Portugalia. Cazare la hotel  de 2-3* în Coimbra.

 

Ziua 6 (Marți, 25 august 2015): Coimbra – Tomar – Fatima – Batalha – Alcobaca – Lisabona (280 km)

Mic dejun, urmat de scurtă vizită în Coimbra, capitala Portugaliei între 1131 și 1255. Universitatea de aici este pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 2013. La Tomar, una din bijuteriile istorice ale Portugaliei vom vedea  cetatea și mănăstirea cavalerilor Templieri (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1983). Vom opri apoi 2 ore la Fatima pentru a ne reculege pe Calea Crucii sau în Sanctuarul  închinat Doamnei din Lumină, ca urmare a aparițiilor din 1917 a Fecioarei  Maria. La Bathala vom admira mănăstirea ridicată în onoarea victoriei Portugaliei asupra Castiliei din 1385, devenită loc de veci pentru familia regală a Portugaliei din secolul al XV-lea  (aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1983). La Alcobaca  vedem prima clădire gotică a Portugaliei, mănăstirea fondată în 1153 de către primul rege portughez ( aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1989).  În drum spre Lisabona oprim eventual pentru  1 ora de baie în Atlantic. Cină și cazare la hotel de 2-3* în Lisabona.

 

Ziua 7 (Miercuri, 26 august 2015): Lisabona – Sintra – Estoril – Cascais – Cabo da Roca – Lisabona (150 km)

Mic dejun. Tur panoramic în Lisabona cu incursiune în cartierul Belem cu monumente arhitectonice din secolele XV – XVI și scurtă oprire la Monumentul Descoperirilor – tribut secolelor XV- XVI  și Turnul Belem (aflat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1983). La Mănăstirea Jeronimos se poate vizita biserica în care este înmormântat Vasco da Gama.  Ieșim apoi din Lisabona pentru o dupăamiază liniștită în jurul capitalei.  Sintra, aflat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1995, este unul dintre cele mai frumoase orășele din Portugalia.  La Estoril, locul de refugiu al lumii bune a Lisabonei, în trecut al membrilor familiei regale, ne vom plimba pe promenada mărginită de palmieri sau vom juca la cel mai mare Casino al Europei.  La Cascais vom face baie si plajă înainte de a merge să admirăm apusul  de soare la Cabo da Roca - cel mai vestic punct al Europei continentale. Cină și cazare la același hotel de 2-3* în Lisabona.

Ziua 8 (Joi, 27 august 2015): Lisabona

Mic dejun, apoi explorăm Lisabona pietonal și cu mijloace de transport in comun. Trecem pentru panoramă pe la Castelul Sao Jorge, prin Piața Rossio, pe la Teatrul Național Sao Carlos, prin Praca do Comercio și ne încheiem turul la Catedrala Se. Dupăamiază liberă pentru plimbare. Opțional se poate vizita Muzeul Oceanografic.  Cină și cazare la același hotel de 2-3* în Lisabona.

Ziua 9 (Vineri, 28 august 2015): Lisabona – Evora – Sevilia (450 km)

Mic dejun. Părăsim Lisabona trecând podul Vasco da Gama peste râul Tagus (Tejo) în direcția  Evora, un oraș partial închis între zidurile medieval, cu un mare număr de monumente din perioade diferite, inclusive un temple roman, oraș care se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986. Dupăamiază ajungem la Sevilla. Magelan a pornit de aici în 1519 în primul înconjur al lumii, iar pe 7 mai 1986 Steaua București a câștigat tot aici finala Cupei Campionilor Europeni în fața echipei  FC Barcelona.  Catedrala (cea mai mare din lume) cu mormântul lui Cristofor Columb, Alcazar (fost palat regal) și Arhiva Generală a Indiilor se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987. Cazare la hotel de 2-3* în Sevilia. 


Ziua 10 (Sâmbătă, 29 august 2015): Sevilia – Gibraltar – Rabat (600 km)

Mic dejun. Pornim spre  Gibraltar, posesiune a Marii Britanii, în care intrăm trecând peste pista de aterizare a aeroportului local. Urcăm cu telecabina în vârful stâncii pentru a admira priveliștea Mediteranei, a strâmtorii și a țărmului Africii și pentru a ne face poze cu maimuțele de Gibraltar.  Spre seară trecem cu ferry-boat-ul în Maroc și ne continuăm drumul pe ruta Tanger  - Rabat spre actuala capitală a țării. Cină și cazare la hotel de 3-4* în Rabat.

 

Ziua 11 (Duminică, 30 august 2015): Rabat – Fes – Meknes – Rabat (425 km)

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru a ne deplasa spre Fes, capitala țării în 7 perioade diferite din secolul al IX-lea până în 1925 și una dintre cele mai mari zone urbane din lume libere de trafic rutier. Medina din Fes a fost listată în Patrimoniul UNESCO în 1981. Medresa de aici, fondată în 859, este cea mai veche încă funcțională din lume. Orașul este supranumit Mecca vestului sau Atena Africii. Înainte de a ne întoarce la Rabat vom face o scurtă oprire la Meknes, capitală a țării în anii 1700, orașul celor o sută de minarete. Cină și cazare la același hotel de 3-4* în Rabat.

 

Ziua 12 (Luni, 31 august 2015): Rabat – Casablanca – Rabat (200 km)

Mic dejun. Pornim cu ghidul local spre Casablanca, cel mai mare și probabil cel mai cunoscut oraș al țării. Este, de altfel, și cel mai mare oraș din Magreb, are cea mai mare moschee din Africa de Nord și cel mai înalt minaret din lume. Nu uităm nici de Humphrey Bogart și Ingrid Bergman din filmul Casablanca nominalizat la 8 categorii și câștigător a 3 Oscaruri.   Cină și cazare la același hotel de 3-4* în Rabat.

Ziua 13 (Marți, 1 septembrie 2015): Rabat

Mic dejun, apoi zi liberă pentru plimbare, cumpărături  și plajă în Rabat, capitală modernă și oraș istoric inclus în Patrimoniul UNESCO în 2012. Cină și cazare la același hotel de 3-4* în Rabat.

Ziua 14 (Miercuri, 2 septembrie 2015): Rabat – Tanger – Malaga – Granada (575 km)

Mic dejun apoi pornim spre Tanger. După ce revenim în Europa vom parcurge o zonă frumoasă de litoral – Costa del Sol – până la Malaga, orașul în care s–a născut Pablo Picaso, iar mai târziu Antonio Banderas.  Cazare la hotel de 2-3* în zona  Granada.

Ziua 15 (Joi, 3 septembrie 2015): Granada – Valencia (500 km)

Mic dejun. Vizităm apoi cu ghid local Alhambra, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică și grădinile Generalife. O inscripție aflată pe meterezele Alhambrei  ”Nu este chin mai mare în astă viață decât cel pe care-l simte orbul în Granada” ilustrează frumusețea unică a Granadei. Cină și cazare la hotel de 2-3* în Valencia.

Ziua 16 (Vineri, 4 septembrie 2015): Valencia

Mic dejun, urmat de dimineață liberă pentru plajă și baie în Valencia. Opțional, la o terasă ne amintim că felul de mâncare national Paella a fost inventat la Valencia. Începem dupăamiaza cu vizita noului Oraș al Artelor și Științelor. În funcție de interese, aici se pot vedea Oceanograful – cel mai mare din Europa, Hemisfericul  sau ochiul cunoașterii– cinematograf IMAX, planetarium și spectacol laser, Muzeul Științelor  Prințul Filip  sau Palatul Artelor Regina Sofia. Spre seară, în orașul vechi vedem Poarta Serrano, una dintre cele 12 porți ale cetătii – emblema orașului,  Catedrala și Bursa mătăsii – inclusă în 1996 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cină și cazare la același hotel de 2-3* din Valencia.

Ziua 17 (Sâmbătă, 5 septembrie 2015): Valencia – Cluj Napoca

Mic dejun, urmat de dimineață liberă pentru plajă și baie în Valencia.  La ora 11.30 ne deplasăm spre Barcelona pentru zborul Ryanair sau timp liber în Valencia până la zborul pentru Cluj la ora 20.50.

Ziua 17 + 1 (Duminică, 6 septembrie 2015): Autocarul pleacă cu bagajele din Valencia/ Barcelona spre Verona.

Ziua 17 + 2 (Luni, 7 septembrie 2015): Autocarul sosește la ora 21.00 la Satu Mare și la ora 22.30 la Baia Mare.  În ziua următoare vor fi transferate turiștilor din alte orașe.


 

Data plecarii

20.08.2015

Supliment single

Al 3-lea adult in camera

Loc in camera dubla

 

1130 EURO

395 EURO

1100 EURO

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 50 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 30 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 

Tariful include:

*         transport cu autocar modern cu scaune rabatabile, aer condiţionat, fără ziua a 4-a, a 8-a și a 13-a, începând de la preluarea în ziua 1 de pe aeroport din Barcelona până la aeroportul Valencia în ziua 17; taxele de autostrăzi şi parcări sunt incluse;

*        taxele de intrari in orase;

*        transportul bagajelor pe ruta Baia Mare / Satu Mare – Barcelona și Valencia – Satu Mare/ Baia Mare;.

*        Trecerea cu ferry-boat din Spania în Maroc și retur în zilele 10 și 14;

*        16 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 și 4*;

*        12 cine ;

*        asistenţă turistică pe traseu din partea unui ghid din România

*        ghid local în zilele 11 și 12 în Maroc.

 

Tariful nu include:

*        asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări);

*        bilet de avion pe ruta Budapesta – Barcelona sau Cluj Napoca – Barcelona și retur ( tarifele difera in functie de companie, locul imbarcarii si data rezervarii biletului). Sugestia noastră este Budapesta – Barcelona și retur cu Ryanair.

*        cazarea în Barcelona pentru noaptea de 19/ 20 august 2015 pentru cei care sosesc la Barcelona în 19 august seara;

*        120 euro – contravaloarea a 4 cazari  cu mic dejun (de tranzit ) pentru turistii care calatoresc cu autocarul din Romania.

*        eventuale costuri de transport local în ziua a 4-a, a 8-a, a 13-a și a 16-a;

*        biletul de intrare cu ghid local la Alhambra (25 Euro/ adult , 20 euro persoane peste 65 euro) –rezervare anticipata se achită la agenție odată cu prețul excursiei dacă se dorește această opțiune;

*        biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

·        Muzeul Prado - Madrid: 14 Euro;

·         Palatul regal – Madrid: 10 Euro;

·         El Escorial: 11 Euro;

·         Valea celor căzuți: 9 Euro

·         Cetatea și Mănăstirea Cavalerilor Templieri – Tomar: 6 Euro (sau 15 Euro împreună cu mănăstirile Batalha și Alcobaca);

·         Telecabină în Gibraltar: 15 Euro;

·         Abonament de 1 zi pe toate mijloacele de transport din Madrid: 8,40 Euro;

·         Abonament de 1 zi pe toate mijloacele de transport din Lisabona: 6 Euro

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:  cu 3 saptamani inainte de inceperea excursiei.

 

ACTE NECESARE:

§           pasaport valabil  6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

§           copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

§           30% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;

§           100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-1 zile calendaristice

OBSERVATII:

§           Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

§           Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

§           Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

§           Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

§           Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

§           Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

§           Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

§           Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

§           Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

§            Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

§           Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

§           Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 

§           Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

§           La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Nume si prenume turist ( turisti sau lider de grup)

Semnatura

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Curs VALUTAR BNR
    28.03.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter