Descopera placerea de a calatori ...

 
Rent a car
Galerie de imagini
Contact:    
   Piata Unirii nr 12
       apart. 7/2
  (langa Biserica cu Luna)
     Oradea, jud. Bihor

Tel +40259 443 443 
Fax +40259 220 200
Mobil +40728 297 443
 office@blutravelclub.ro

Top Muzee ale berii

DESCOPERA ...

In orice calatorie turistica e de recomandat sa vizitezi si cate un muzeu sau doua, pentru a te familiariza cu arta si cultura locala. Trebuie sa admitem ca aceste vizite sunt de obicei destul de plictisitoare pentru majoritatea barbatilor. O exceptie de la regula o fac popularele muzee ale berii. Aceste temple inchinate celor mai bune beri din lume atrag atentia tuturor si bautorii din intreaga lume fac adevarate pelerinaje in aceste locuri. Pentru a va oferi cateva indicii despre unde puteti degusta si afla lucruri noi despre aceasta licoare fermecata, va oferim top 10 muzee ale berii.
 
1 Muzeul Heineken, Amsterdam, Olanda
. Ca si cand Amsterdamul nu ar fi putut deveni si mai incitant cu al sau Red Light District si "verdeata" de aici, aici putem gasi si cartierul general al Heineken.

Pentru cativa euro puteti vizita vechea fabrica, care, chiar daca nefunctionala la ora actuala, este un loc perfect pentru a omori o ora din timpul dvs.

Veti afla lucruri interesante despre afacerea Heineken, veti putea vedea procesul de fabricare intr-un mediu interactiv si veti fi rasplatit cu cateva beri gratis la un pub la sfarsitul turului.

Daca este cumva ziua dvs. de nastere, oamenii de la Heineken va vor rasplati poate cu o cantitate frumoasa de cutii de bere pentru acasa de asemenea. Multi turisti au fost vazuti mergand cam impleticit in drumul spre hotel dupa o vizita la muzeu.
 
 
2 Muzeul Berii, Bruxelles, Belgia
Cand vorbim despre bere nu putem rata contributia Belgiei, care rivalizeaza cu cea a Germaniei. Ca sa va faceti o idee despre bogata cultura a berii din Belgia, o vizita la Muzeul Berii din Bruxelles este obligatorie.

Veti vedea stiluri contrastante, in timp ce ghizii va duc intr-o calatorie printr-o berarie din sec. XVIII, pentru ca apoi sa se laude cu ultima tehnologie dintr-o fabrica moderna.

Cu toate ca computere si alta tehnologie de ultima ora umplu camerele, vizitatorii vor observa ca belgienii isi aduc inca contributia personala asupra fabricarii berii. Punctul culminant vine la sfarsitul turului, cand berarii va vor servi sufletele insetate cu o bere proaspata.


Nu ratati: O cafenea clasica este obligatorie dupa turul muzeului, pentru a continua degustarea berilor locale - de data aceasta insa, va trebui sa platiti.

 
 
3 Guinness Storehouse, Dublin, Irlanda
Ati savurat faimoasa bere neagra atata vreme, iar acum e timpul sa aflati mai multe despre renumitul produs de export irlandez.

Turistii dornici sa cheltuie 15$ pentru turul fabricii vor descoperi ce contine o sticla de Guinness, inainte de a fi informati despre istoria companiei si fondatorului sau, Arthur Guinness. Alte lucruri interesante includ vizite ale fabricii de butoaie si vizionarea celor mai bune campanii publicitare ale companiei. Veti pleca din acest Mecca al berii impresionati, uimiti si cu siguranta insetati.

Nu ratati: Barul Gravity, de unde puteti avea o vedere de 360 de grade asupra Dublinului, alaturi de un pint de bere
 


 
4.Muzeul Berii de la Sapporo, Sapporo, Japonia

Cea mai veche berarie din Japonia, beraria de la Sapporo este renumita in lume pentru berea tare de aici servita cu un platou mare cu sushi.

Dupa ce v-ati incalzit inima cu o bere puteti continua cu un tur de 50 de minute al muzeului, unde vin anual peste un milion de turisti pentru a afla istoria fabricarii berii.

Turul este gratuit si pentru necunoscatorii de limba japoneza se poate procura o caseta tradusa a turului. Pentru a aduce un omagiu uneia din cele mai bune beri din Asia, vizitati Sapporo cand va veti afla in Japonia.

Nu ratati: Dupa tur, vizitati neaparat Gradina cu bere de alaturi pentru a incerca ultimele realizari ale berarilor japonezi.


 
 
5 Beraria Yuengling, Pottsville, Pennsylvania
Pentru o scurta privire intr-una din povestile americane de succes, vizitati Yuengling, cea mai veche berarie din Statele Unite.

Facilitatile si turul poate nu au stralucirea celorlalte berarii enumerate, dar echipamentele vechi dau un iz special locului. Vizitatorii apreciaza in special modul detaliat de prezentare a vechilor practici de fabricare a berii de la Yuengling. Cei care doresc sa vada cum se fabrica o bere clasica ar trebui sa nu rateze acest punct de atractie.


Nu ratati: Camera de degustare cu barul frumos ornamentat, interiorul primitor si berea Lord Chesterfield Ale, este de departe cea mai frumoasa parte a turului.
 


 
6 Muzeul National al berii "De Boom", Alkmaar, Olanda
Gazduit intr-o berarie veche de 400 ani, acest muzeu aduce la viata arta fabricarii maltului si a berii.

Spectacolele cu papusi care pun in scena totul de la recoltarea culturilor pana la fabricarea butoaielor va vor incanta cu siguranta. Cel mai important aspect al acestui muzeu este modul in care prezinta rolul berii in societatea olandeza de-a lungul secolelor.

Pentru adevaratul cunoscator care apreciaza modul vechi de fabricare a berii, aceste este un loc recomandat cu caldura.

Nu ratati: Coborati la barul muzelului si comandati unul sau mai multe din cele 86 de tipuri de bere olandeza.
 
 
 
7. Stiegl's Brauwelt, Salzburg, Austria
Cea mai mare expozitie de bere din Europa umple cu voie buna frumosul oras Salzburg. Inovativa, magnet de priviri tinere si in varsta deopotriva, beraria si muzeul Stiegl se afla in top.
Turistii pot citi pe pereti diverse lucruri mai putin cunoscute despre bere (inclusiv 32 de modalitati de a deschide o bere) si alte ciudatenii.

Destul de interesant, locul a devenit mai mult decat un muzeu, oferind o sala de cununii si spectacole. Pretul de intrare include doua beri si un obiect din magazinul de suveniruri plin de lucruri interesante.

 
  • Curs VALUTAR BNR
    28.03.2020
  • 1 euro = 4.3312 RON
  • 1 dolar = 3.1853 RON

Aboneaza-te la newsletter